Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 14.02.2013.
09:36 >> 16:40h
Beta A

Pistorijus greškom ubio svoju devojku

Jedan od najboljih atletičara invalida, Južnoafrikanac Oskar Pistorijus, jutros je greškom ubio svoju devojku u kući u Pretoriji, misleći da je pljačkaš, objavio je dnevni list Beld na svom sajtu.


Hapšenje Oskara Pistorijusa pošto je ubio devojku misleći da je pljačkaš
 

Sara Mekiira iz lokalne policije je kazala da je devojka iz vatrenog oružja pogođena u glavu i ruku i da je na licu mesta podlegla povredama.

Nekoliko časova posle ubistva, Pistorijus je uhapšen, a u toku popodneva pojaviće se pred sudom pošto je usvojoj kući u Pretoriji ubio svoju devojku misleći da je provalnik.

Predstavnik policije Katlego Mogale rekao je da je policija u ranim jutarnjim satima primila poziv, jer su se čuli pucnji iz  Pistorijusove kuće.

MOK i Olimpijski komitet Južne Afrike bez komentara

 

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) i Olimpijski komitet Južne Afrike (SASCOC) saopštili su da su "preplavljeni" zahtevima za komentar, ali da nisu u situaciji da pruže nikakve detalje.

On je istakao da je policija u kući zatekla bolničare koji su bezuspešno pokušavali da ožive ženu, pogođenu u glavu i ruku iz vatrenog oružja. Policija je u kući pronašla pištolj kalibra devet milimetara, ali nije želela da precizira da li je ubijena žena Pistorijusova devojka.

Mogale je rekao da će se Pistorijus popodne pojaviti pred sudom. Brojni lokalni mediji preneli su da se radi o Pistorijusovoj devojci, koju je on slučajno ubio misleći da je provalnik. Ona je, navodno, želela da ga iznenadi na praznik Svetog Valentina - Dan zaljubljenih.

Najbrži "čovek bez nogu"
 

Pistorijus je rođen bez fibula, duge kosti u potkolenici i pre prvog rođendana amputirane su mu obe noge ispod kolena. On se godinama borio za dozvolu da učestvuje na najvećim takmičenjima, ali mu je to zabranjeno jer su mnogi mislili da mu proteze od karbonskih vlakana daju prednost u odnosu na ostale atletičare koji imaju zglobove i stopala. Sportski sud mu je 2008. godine ipak dozvolio da učestvuje na najvećim sportskim takmičenjima. Pistorijus je ušao u istoriju jer je prošle godine u Londonu postao prvi atletičar sa obe amputirane noge koji se takmičio na Olimpijskim igrama.

On je na Igrama u Londonu učestvovao u štafeti 4x400 metara, dok je na Paraolimpijskim igrama odbranio zlatnu medalju na 400 metara. Pistorijus, koga zovu i "najbrži čovek bez nogu", svetski je rekorder na 100 metara za atletičare sa amputiranom jednom nogom ispod kolena (T44). Na Paraolimpijskim igrama je debitovao u Atini 2004. godine i do sada je osvojio osam medalja, od čega šest zlatnih.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 14.02.2013. 12:19
E bas su iznenadili jedno drugog ...!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online