Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 15.02.2013.
12:42
Vestionline A

Pistorius ipak nije slučajno ubio devojku

Paraolimpijac Oskar Pistorijus (30) danas je u krcatoj sudnici u Pretoriji i zvanično optužen za ubistvo, a kako prenose svetski mediji, dok mu je čitana optužnica briznuo je u plač. Policija je isključila mogućnost da je Pistoriujus svoju devojku Rivu Stenkamp ubio slučajno, kako je to prvo rečeno. Komšije su izjavile da se iz stana čula buka i prepirka dva sata pre ubistva, a paraolimpijac ima istoriju nasilja nad ženama.

Sve vreme krio lice od novinara
 

Iako se juče navodilo da je Pistorijus slučajno ubio Rivu Stenkamp (30), misleći da je u pitanju provalnik kada je želela da ga iznenadi za Dan zaljubljenih, danas postoje navodi da je ona ubijena dok je bila pod tušem.

Policija je još juče odbacila navode da su iz policijskih izvora stigle informacije o mogućnosti da je u pitanju nesrećan slučaj, a zvanično je saopšteno da je i ranije bilo "incidenata" u kući nacionalnog heroja i da je bilo prijava policiji zbog stvari "porodične prirode".

Protiv teze da je devojka ubijena slučajno ide i to što je više puta pogođena u glavu, grudi i rame, a hitna pomoć koja je stigla na lice mesta nije mogla da je vrati u život.

U sudu plakao kao kiša, briznuo u plač kada mu je pročitana optužnica
 

"Ophodimo se prema njemu kao prema bilo kome drugom. Oni će tražiti kauciju, mi ćemo se suprotstaviti tome, a kao argument ćemo navesti to da pričamo sa ljudima koji stanuju u blizini, koji su čuli nešto i ranije tokom večeri, kao i tokom pucnjave", rekla je portparolka policije.

Pistorijus je uhapšen juče u ranim jutarnjim časovima u svom domu, bio je na toksikološkim i DNK analizama, a danas je prvi put izveden pred sudiju. Na sud je stigao u policijskom kombiju prekriven jaknom.Sve vreme je izbegavao da otkrije lice pred brojnim fotoreporterima i TV kamerama, a njegova odbrana je zahtevala da se uklone sve kamere iz sudnice i zabranila da se ubuduće suđenje direktno prenosi.

Advokat odbrane Keni Oldvejdž rekao je pre ulaska u zgradu suda da je njegov klijent "veoma dobro, da je naravno preplavljen emocijama, ali da je u redu psihički".

Oskar Pistorijus je bio obožavan širom sveta, a posebno u Južnoj Africi, iako se i ranije govorilo o njegovom raskalašnom životu, lepim devojkama, ljubavi prema naoružanju i brzim automobilima.

"Svi smo šokirani. On je sada u policiji i sada je sve u rukama vlasti", rekao je njegov otac Henke Pistorius, koji je u pratnji svoje ćerke stigao u sudnicu.

Pistorius je 2009. proveo noć u zatvoru jer je navodno napao 19-godišnju devojku na žurci. U javnosti je često govorio o strasti ka oružju. Prošle godine je izjavio da spava sa pištoljem, puškom i palicom za kriket zbog straha od provalnika. To s jedne strane i nije tako čudno, ako se uzme u obzir da je invalid bez nogu, da verovatno spava bez proteza što ga onemogućava da pobegne. U Južnoj Africi prema nekim procenama oko 1,5 miliona ljudi poseduje oružje jer je kriminal još uvek najveći problem.

POVEZANE VESTI

Petak 15.02.2013. 12:55
Veliko je pitanje šta se zaista dogodilo. Svađe su samo svađe i neko bez njih ne može da živi, ali ubistvo je ...
Subota 16.02.2013. 08:00
Ljudski pad, od obožavanog, do ubice koji krije lice.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online