Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
28
Subota 30.03.2013.
13:11
D. Dekić - Vesti A

Orden za bombe na Srbiju

Holandska kraljica Beatriks odlikovala je Kraljevsko vojno vazduhoplovstvo za bombardovanje Srbije, pre 14 godina, okačivši vrpcu s napisom "Kosovo 1999" na njihov barjak, preneli su holandski mediji.

Ponosna na razaranje: Holandska kraljica Beatriks
 

Suverenka iz Haga, setila se uloge svojih pilota tokom vazdušnih napada, ne samo u danima kada Srbija oplakuje žrtve agresije započete 24. marta 1999, već i uoči predstojeće odsutne pregovaračke bitke za Kosovo u sedištu Evropske unije, 2. aprila.

Pritisci sa Zapada

- Sve što se Srbiji radilo pre, tokom i posle bombardovanja, pa do danas je skandal, zaključno sa poslednjim potezima koje zapad vuče povodom Kosova. Pritisci idu u različitim oblicima i permanentni su u poslednih deset do 12 godina. Rastu sa približavanjem skorog finala pregovora u Briselu, a sve u cilju pristanka srpskog državnog vrha da Kosovo izađe iz granica Srbije - mišljenja je Stojanović.

Ovaj čin holandske vladarke je, prema oceni dugogodišnjeg diplomate u penziji Stanislava Stojanovića, jedan od oblika zapadnog pritiska na Srbiju uoči nove runde pregovora Beograda i Prištine. Poput baš juče ponovljenog zahteva ambasade SAD u Beogradu da se pravdi privedu ubice američkih državljana, braće Bitići, koji su se tokom rata priključili teroristima OVK.


On podseća da je još uvek dominantna netačna slika, stvorena pre 14 godina kada je nelegalno sila krenula na suverenu državu i to predstavljeno kao humana intervencija protiv divljaka Srba.


- Ide se i na ultimatume Beogradu, a oni su u poslednje vreme sve vidljiviji i sve jasnije se čuju - naveo je Stojanović, primetivši da se rukovodstvo Srbije trudi da se odupre pritiscima za odricanje od dela sopstvene teritorije. Trud se, ukazuje on, vidi u tome što su na poslednjoj rundi domaći zvaničnici rekli ne ultimatumima.


- Koliko će se naše vođstvo do kraja odupreti, zavisi od toga do koje mere će uspeti da očuva jedinstvo u nastupu i insistira na nacionalnom i državnom dostojanstvu - ocenio je dugogodišnji diplomata koji savetuje srpski državni vrh da u pregovorima nastupi diplomatski, ne silom, već čvrstinom i da ne prelazi "crvene linije".

POVEZANE VESTI

Subota 30.03.2013. 13:21
Е па брзо ће им се вратити бомбардовање Србије.Космос све враћа
Subota 30.03.2013. 13:31
Zao mi je.. BOLESNICA, cemu ona cestita... nema tih para ni statusa koji je moze uciniti srecnom...
Subota 30.03.2013. 13:50
Nije to nikakav skandal ili izuzetak. Kompletna istorija Evrope se satoji od pljacki, razaranja, otimanja, genocida. Setimo se sta je Spanija radila u Juznoj Americi, Velika Britanija u Juznoj Africi, Indiji, istocnoj Aziji, Holandija i Belgija u Africi, Francuska na Pacifiku, Africi, Italija u Africi... Zapravo "evropska" politika pljacki, nikad i nije prestala. Koji to narodi u svetu, gramzivo gledaju na tudja bogastva osim Evropljana? Osim par izvarednih knjizevnika, kompozitora, slikara, nema Evropa cime da se ponosi. Pocevsi od Rima, krvave su ruke Evrope...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online