Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 16.04.2013.
15:52
Tportal A

Ko je kriv za Boston: Terorista ili domaći ludak?

Počinitelj ili počinitelji bombaškog napada u Bostonu još su nepoznati, ali se uveliko razrađuju scenariji o tome ko stoji iza eksplozija u kojima je poginulo troje, a ranjeno više od 140 ljudi. Kolumnista "Boston Globa" Lorens Harmon iznosi tri teorije, koje uključuju islamistički terorizam, antiporeske američke ekstremiste i ostale patološke ludake.

Iako se, po tradiciji, sumnja na islamiste bombu je možda bacio još jedan lokalni ludak
 

Teroristi često planiraju napade na jubilarne datume. Bostonski maraton tradicionalno se održava na praznik Patriots dej u Masačusetsu, a istog dana obeležava se i Dan nezavisnosti u Izraelu. Ovo su mogući scenariji:

1. Teroristički napad na jučerašnji dan mogao bi se pripisati radikalnim islamistima, navodi Harmon. Jedina osoba koja se za sada spominje u vezi sa napadom je saudijski državljanin koji je u Bostonu boravio na osnovu studentske vize. Njega je FBI ispitao u Bostonskoj bolnici, gde je primljen zbog opekotina na rukama. Saudijac u ovoj fazi nije osumnjičen, a policiji ga je predao građanin koji ga je uhapsio u begu u blizini mesta eksplozije. "Jerusalem Post" javlja da je u jevrejskoj zajednici u Bostonu podignut nivo bezbednosti.

2. Ponedeljak je, takođe, u SAD-u bio i poslednji dan kada su Amerikanci morali da predaju poreske prijave, što sugeriše mogućnost da su za napad odgovorni domaći, antiporeski ekstremisti.

3. U treći scenarijo uključeni su svi ostali potnecijalni patološki počinitelji. Bostonski maraton je uvek bio dan opšteg prihvatanja, dan kada gledaoci učesnicima nude osveženja i bodre ih duž maratonske rute. Prizori mrtvih i ranjenih urezaće se u sećanje Amerikanaca budućih decenija. Hiljade maratonaca i gledalaca koji su učestvovali u ovom događaju slavili su veličinu ljudskog duha. Umesto toga, zaronili su u dubinu ljudske izopačenosti, zaključuje kolumnista Harmon.

POVEZANE VESTI

Utorak 16.04.2013. 16:04
Prizori mrtvih i ranjenih urezani su decenijama ljudima sirom planete ciji ste egzekutori upravo vi.A klasican primer ljudske izopacenosti ste upravo vi.
Utorak 16.04.2013. 18:48
Криви су њихови руководиоци, плутократе у Сенату и Конгресу као и ова марионета која се титулише као председник САД-а, јер они бркају прст сваком у око и ломе кичму сваком ко их макар и у илузији спречава да се још више обогате и напију крви целом свету!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online