Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 19.04.2013.
09:45 >> 15:16h
Mondo, B92 A

Boston: Ubijeni policajac i bombaš

"Boston Gloub" javlja da je policija posle prave oružane borbe ubila jednog od osumnjičenih za bombaški napad na Bostonskom maratonu. Napadač je sa teškim povredama prvo uhapšen, ali je posle lekarske pomoći podlegao povredama. U unakrsnoj vatri ubijen je i policajac.

Jedan od ove dvojice je uhvaćen: Policija posle velike borbe uhapsila osumnjičenog za bombaški napad na maratonu u Bostonu
 

Isti izvor javlja da je osumnjičeni bombaš zajedno sa još jednom osobom pružao žestok otpor prilikom hapšenja i da je uhvaćen tek pošto je razmenjena vatra iz automatskog oružja. U prvom izveštaju se navodi i da su tokom potere automobilima na policiju bacane bombe.

"Potraga za ukradenim vozilom je u toku. Jedan od dvojice osumnjičenih je teško ranjen i preminuo je na putu do bolnice", saopštila je policija i dodala da je ranjeni policajac trenutno na operaciji i da je u kritičnom stanju. On je, kako navode bostonski mediji, kao policajac radio svega nekoliko godina.

Bombaši Čečeni

Policija je utvrdila identitet drugog bombaša koji je u bekstvu. Zove se Džokar A. Carnaev (19). Identitet mrtvog nije potvrđen ali se veruje da su braća.

Policija i FBI širom grada pretražuju kuće u susedstvu Votertauna gde se ceo incident i dogodio, kako bi ga pronašli. Čitav širi prostor Bostona je praktično u blokadi, pošto je saobraćaj suspendovan, uključujući autobuse i podzemnu železnicu. Ljudi na stanicama su zamoljeni da se vrate kući.

Policija je uključena i u još nekoliko intervencija u oblasti Bostona za koje se sada ne zna da li su povezani sa masakrom na maratonu.

Bostonska policija na velikim mukama poslednjih dana
 

Policajac, koji je došao u kampus "Tehnološkog instituta Masačusec" (MIT) u mestu Kembridž nedaleko od Bostona nakon prijave o remećenju javnog reda i mira, pogođen je sa nekoliko hitaca, saopšteno je iz policije Kembridža. Očevici iz obližnjeg mesta Votertaun prijavili su da su se čule eksplozije i pucnji tokom masovne policijske potere za napadačem.

Lokalne televizijske stanice objavile su snimke na kojima se vidi kako nepoznati muškarac okružen policijom leži na zemlji raširenih ruku i nogu.

Nekoliko sati ranije Američki Federalni istražni biro (FBI) prikazao je na konferenciji za novinare slike i video snimke dve osobe za koje se sumnja da su umešane u bombaški napad u Bostonu.

Tri osobe su poginule, a više od 170 je povređeno od eksplozije dve bombe nedaleko od cilja maratona. Najmanje 14 žrtava, uključujući troje dece, u teškom su stanju.

POVEZANE VESTI

Petak 19.04.2013. 17:04
Dok su ceceni cinili zla po rusiji bili su zlatni amerikancima a zvali su ih HEROJIMA I BORCIMA ZA SLOBODU Kako to sad odjednom zlocinci, pucao i minirao tamo il ovamo je isto bar ja tako mislim.
Petak 19.04.2013. 16:14
Ovo je nauk za sledece bombase da paze na kamere i bolje se maskiraju.
Petak 19.04.2013. 15:52
Sta da kazem o Cecenu? T.M.V. P.S. Tiha mu vatra.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online