Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Petak 26.04.2013.
13:46
Srna A

Reks: Nikolić se izvinjava, a ubice Srba vladaju regionom

Zvaničnici Srbije prisiljeni su da se izvinjavaju za zločine koje njihov narod nije izvršio, dok su ubice i rukovodioci genocida nad Srbima u Hrvatskoj, na Kosovu i u BiH sada na vlasti u tim zemljama – ocenjuje se u komentaru ruske Informativne agencije "Reks" pod naslovom "Zbogom" Srbijo! Zdravo, Evropo, ali kakva Evropo!".

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić
 


Stradanje srpskog naroda koji je prognan iz Slovenije, Hrvatske i znatnog dijela BiH, kao i sa Kosova, nikoga na Zapadu ne interesuju i za to se niko neće izvinjavati, navodi se u tekstu Mihaila Ošerova, eksperta iz oblasti ekonomije i politike, koji je od 2010. godine aktivni učesnik političkog života Izraela.

On navodi da se predsednik Srbije Tomislav Nikolić u ime svog naroda "izvinio za zločin kojeg nije bilo" i podsetio da je Slobodan Milošević umro u zatvoru, da su Vojislav Šešelj i drugi lideri Srba u Haškom tribunalu, dok su ubice i rukovodioci genocida nad Srbima u Hrvatskoj, na Kosovu i u BiH sada na vlasti u tim zemljama.

"Sećanja na malu herojsku Srbiju sa početka 20. veka, koja se suprotstavila austrougarskom ultimatumu, ostaće daleka prošlost", dodaje se u komentaru.

U tekstu se ocenjuje da je "najsmešnije što se može uskoro pokazati da medena 'šargarepa' - prijem Srbije u EU - kojom su namamili srpsko rukovodstvo, koje je faktički izdalo istoriju i duh svog naroda - jednostavno nikome nije potrebna".

Kako se ističe, u momentu prijema u EU, za sadašnju Srbiju, "oglodanu sa svih strana", ništa dobrog u jedinstvenoj Evropi nema i neće biti.

"Može se desiti da se sadašnji rukovodilac Srbije izvini za zločin kojeg nije bilo, pred onima koji su proterivali Srbe sa njihove zemlje radi toga da Srbija uđe u nešto u šta više niko nema potrebe da uđe", ocenjuje se u tekstu.

Već sada nekada jedinstvena Evropa, dodaje se u komentaru, puca po šavovima, njen prosperitet se pokazao kao istorijski kratkoročan, i sada je za mnoge države Evrope došlo vreme da plate svoje dugove koji su dostigli strašne brojke - na stotine hiljada dolara po glavi Evropljanina.

Za neke zemlje izlazak iz ove situacije mogao bi da bude izlazak iz EU, pa bi tako, na primjer, Kipru, "umesto da šeni kao pas na zadnjim nogama pred briselskim gnomima, koji su uneli u ovu zemlju bankarsku krizu, bilo mnogo bolje da prestane da se potčinjava Briselu, Berlinu i Parizu".

Odnos Evrope prema pravoslavnim zemljama – Grčkoj, Kipru i Srbiji, sudeći prema posljednjim događajima, mnogo je žešći nego prema drugim
zemljama članicama EU - ističe se u komentaru ruske Informativne agencije "Reks".

Interesantna je i politika EU prema drugim zemljama i regionima, a evropski činovnici i evropski parlamentarci više vole da imaju posla sa malim i nesamostalnim zemljama, nego sa velikim i samostalnim.

Samo se na ovaj način može objasniti politika igranja separatizmom u raznim evropskim zemljama, kao što su slučajevi Korzike, Katalonije, Baskije, Škotske i Severne Italije, dok se i sam Brisel nalazi usred Belgije podeljene na dva dela.

Informativna agencija Reks je međunarodno ekspertsko društvo, usmereno na informisanje javnosti o događajima u Rusiji i u inostranstvu.

POVEZANE VESTI

Petak 26.04.2013. 13:50
Истина све до последње речи! Хоће тома у Сребреницу а није био у Јасеновцу, подземном граду мртвих Срба где су Србе једнако френетично клали и муслимани-бошњаци заједно са хрватима.Кравље лудило међу српским политичарима!
Petak 26.04.2013. 14:45
Samo da se zna ko su izdajnici !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! СНС-а, СПС-а, УРС-а, ДС-а, ЛП-а и ДХСС-а, ПУПС-а и СПО-а
Petak 26.04.2013. 16:03
Srbi se mogu pohvaliti da imaju najgore političare u okruženju. Nismo mi ratove gubili zato što nam je vojska loša nego zato što su nam političari nesposobni. Hrvatska je proterala pola miliona Srba a Šešelju se sudi za etničko čišćenje u Srbiji. Iz Sarajeva je proterano 50% stanovništva i to samo zato što nisu muslimani a sudi se Srbima za granatiranje i opkoljavanje grada? Znači ako si Sarajlija Bošnjak onda braniš Sarajevo ako si Sarajlija Srbin onda si "Agresor". Srbi vršili godinama teror nad Albancima na Kosovu a njihov udeo u procenatima konstantno padao za vreme tog terora?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online