Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 24.06.2013.
10:52 >> 11:06h
Beta A

SAD: Rusija da nam izruči Snoudena

Vašington je saopštio jutros da očekuje od Moskve da izruči bivšeg saradnika američke Nacionalne službe za bezbednost (NSA) SAD Edvarda Snoudena, kako bi odgovorio na optužbe koje je američko pravosuđe podnelo protiv njega.

Hoće li Moskva isporučiti Snoudena Vašingtonu?
 

"Imajući u vidu saradnju (sa ruskim vlastima) posle napada na Bostonskom maratonu i raniju saradnju sa Rusijom na jačanju bezbednosti, uključujući izručenje Rusiji na zahtev Moskve krupnih kriminalaca, nadamo se da će ruska vlada razmotriti sve opcije kako bi Snouden bio izručen SAD", izjavila je portparolka Bele kuće zadužena za pitanja bezbednosti, Kejtlin Hejden.

Rusija: Nema osnova za izručenje

 

Rusija nema osnova da uhapsi bivšeg službenika CIA Edvarda Snoudena, rekao je ruski zvaničnik pošto se bivši američki obaveštajac trenutno nalazi na aerodromu u Moskvi.

 

"Snouden se ne nalazi na međunarodnoj poternici, koja bi mogla da bude osnov za njegovo uhapšenje. Niti je počinio bilo kakvu nezakonitu radnju na teritoriji Ruske Federacije", rekao je ruski zvaničnik.

 

Aleksej Puškov, predsednik Komiteta za spoljne poslove Donjeg doma ruskog parlamenta, rekao je da "nema ni govora o davanju političkog azila Snoudenu u Rusiji", prenosi Rojters.

Hejden je dodala da je razočarana zato što je Hongkong dozvolio da Snouden otputuje za Moskvu, "uprkos zahtevu pravosuđa SAD da bude priveden i isporučen", kao što je predviđeno bilateralnim sporazumom. Portparolka je dodala da su SAD diplomatskim putem uputile zvaničnu kritiku zbog postupka Hongkonga.

Snouden je juče napustio Hongkong, gde se nalazio od 20. maja. Uoči odlaska je medijima prosledio informacije o tome kako SAD nadziru telekomunikacije u zemlji i svetu.

Ministar spoljnih poslova Ekvadora Rikardo Patinjo izjavio je danas da vlasti te zemlje "razmatraju" slučaj Edvarda Snoudena, koji je u toj zemlji zatražio azil.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 24.06.2013. 11:09
Ови Амери су стварно случај за посматрање! Од Руса траже човека који је побегао од њих (јер су му се згадиле америчке лажи!) а у исто време подржавају (и наоружавају!) терористе који убијају сопствени народ и боре се против легитимне власти!? Русима не пада на памет изручење човека,још им је добро дошао да сазнају оно што им је можда и промакло,о Америци!Стварно су више него безобразни и осиони,што им се кад тад мора обити о главу!!!
Ponedeljak 24.06.2013. 11:30
Kakav paradoks i cinizam, -SAD prisluskuje cijeli svijet a covjeka koji je objavio to frampantno krivicno djelo prema cijelom covjecanstvu, bi da razapnu na krst.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online