Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Nedelja 25.08.2013.
02:33
dailymail.co.uk, b92.net A

Hitler bio narkoman, hipohondar...

Adolf Hitler bio je zavisnik od droge, hipohondar i redovni korisnik mešavine amfetamina, sperme bika, otrova za pacove i morfijuma. Novi dokumentarac "Nacionalne fgeografije" je priča o lideru nacističkog pokreta iz ugla njegovog lekara, dr Teodora Morela čija su svedočanstva, dnevnici i pisma nedavno otkriveni.

Mračne tajne poremećenog uma: Adolf Hitler
 

U očajničkom pokušaju da pokaže svojim sledbenicima kako je ovaploćenje muževnosti, on je svakog dana uzimao više od 80 lekova, a neki istoričari veruju da je zbog toga postao sadista i masovni ubica. Psihijatar profesor Nasir Gemi u novom dokumentarcu govori o njegovoj maničnoj depresiji i svodi ga na krhku nesigurnu figuru.

Paranoičan i zbog obične prehlade

Prema izveštaju, Morel je Hitleru čak ubrizgao ekstrakt dobijen iz prostate i testisa mladih bikova, kako bi povećao libido i mogao da parira mnogo mlađoj ljubavnici. On piše kako se diktator plašio mogućnosti da dobije kancer i bio paranoičan i pri najmanjoj sumnji da se zarazio običnom prehladom.

“Nije reč o tome da li je Hitler uzimao amfetamine, ili ne, nego to da je imao bipolarni poremećaj i da su ga droge pogoršale”, kaže on. “To bi moglo da objasni zašto se tako drastično promenio krajem tridesetih godina”.

Na 47 nedavno otkrivenih strana mogu se videti podaci o njegovom hroničnom ekcemu, upornim grčevima u stomaku i stalnoj naduvenosti. Niko nije mogao da izleči njegove bolesti, dok mu Morel nije propisao probiotsku kulturu koja mu je olakšala grčeve.

Oduševljeni Hitler učinio je Morela svojim ličnim lekarom tokom devet godina iako su ga drugi zvali “šarlatanom”. Izveštaji pokazuju da je Hitler ušmrkivao kokain u prahu, kako bi “očistio sinuse i opustio grlo”, a čak koristio i kapi za oči sa 10 odsto kokaina.

Doza je smanjena čim je počeo da žudi za ovom drogom.

Pročitajte još:

* Kako je Hitler zamišljao savršenu ženu?

U ormariću sa lekovima ovog u najmanju ruku neobičnog lekara nalazilo se ulje za čišćenje oružja i pilule napravljene od otrova za pacove protiv naduvenosti. Morelove metode bile su tako kontroverzne, da su drugi lekari mislili da je “dvostruki agent”, koji pokušava da otruje Hitlera.

Otkriće je ostavilo prostora nekim istoričarima da spekulišu da li je Hitlerov ekstremni rat bio pod uticajem narkotika. Međutim, drugi strahuju da bi takve tvrdnje mogle da daju “vetar u krila” njegovim braniocima i neonacistima.

“Samo 48 sati pre smrti, Hitler je napisao testament, pribran i budan, kao i uvek. Njegove mentalne sposobnosti bile su normalne”, rekao je Hans Joakim Nojman, autor knjige “Da li je Hitler bio bolestan?”

“Jevreji nisu zbrisani s lica zemlje zato što je on bio bolestan, nego zato što je većina Nemaca pratila njegove odluke. Hitler je uvek znao šta radi”, smatra on.

POVEZANE VESTI

Nedelja 25.08.2013. 07:39
Сад ће исто овако Немци написати чланак како је Слободан Милошевић наркоман, и да све ово горе наведено користи. Како их мрзим.
Nedelja 25.08.2013. 10:33
Iskrivljena slika istorije da bi svoj udeo u stavranju Treceg Rajha zapadne zemlje skinule sa sebe! Izmisljotine zapada!!! Treba uzeti istorijske cinjenice i bice jasno kako je zapad pomagao tadasnjoj Nemackoj i njenoj ratnoj maseneriji...
Nedelja 25.08.2013. 08:56
А што не кажу у документарцу да је Хитлер напао Пољску јер су Пољаци, под заштитом и налогу Енглеза, систематски убијали Немце у Пољској? Пољска и Енглеска су имали споразум по коме ће Енглеска објавити рат Немачкој ако она нападне Пољску. Тако је почео 2. светски рат.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online