Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
17
Sreda 04.09.2013.
02:15 >> 10:01h
klix.ba, Beta A

Dobio podršku: Obama kreće u rat!

Poziv američkog predsednika Baraka Obame za vojnim udarom u Siriji u utorak je dobio na snazi kada su čelnici obe stranke u Kongresu objavili kako su uvereni da je sirijski predsednik Bašar al Asad koristio hemijsko oružje protiv vlastitog naroda i da Sjedinjene Države treba da odgovore. Prema rezoluciji, napad na Siriju bi trajao oko dva meseca.

Uskoro vojna intevencija u Siriji: Barak Obama, predsednik SAD
 

Republikanski predsedavajući Zastupničkog doma Džon Bener pojavio se posle sastanka u Beloj kući i izjavio novinarima: "Ovo je nešto što Sjedinjene Države, kao zemlja, treba da učine. Verujem da bi moje kolege trebalo da podrže ovaj poziv za akcijom".

Čelnik republikanske većine Erik Kantor i čelnica Demokratske stranke u Zastupničkom domu Nensi Pelosi izjavili su da će podržati Obamu jer SAD imaju uverljive argumente kako je u interesu nacionalne sigurnosti zemlje da spreči korištenje oružja za masovno uništenje, prenosi AP.

Vojna intervencija u Siriji je sve bliža, a regovala je i berza. Nafta je poskupela na
108 dolara za barelu pošto je američki predsednik od ključnih republikanskih kongresmena dobio podšku za vojnu intervenciju u Siriji.

Napad od 60 dana

Spoljnopolitički odbor američkog Senata doneo je rezoluciju kojom se odoboravaju ograničeni vojni napadi na Siriju.  O njoj će Kongres glasati sledeći nedelje. Ako je izglasa, vojna akcija SAD bi trebala 60 dana, a po potrebi bi se produžila za 30 dana, piše BBC.

SAD bi napadao iz vazduha i sa mora, a njihovi vojnici neće ratovati na tlu Sirije.

Državni sekretar Džon Keri je rekao da se američki vojnici neće boriti u Siriji. Pa ko će onda?

POVEZANE VESTI

Sreda 04.09.2013. 02:29
Vojna intervencija u Siriji je sve bliža, a regovala je i berza. Nafta je poskupela na 108 dolara za barelu pošto je američki predsednik od ključnih republikanskih kongresmena dobio podšku za vojnu intervenciju u Siriji. ehehhee....demokratije... SMRT ZAPADU!
Sreda 04.09.2013. 03:34
На мистериозан начин уништен је нај модернији амерички авон(Раптор).Ако дође до напада терористичке Америке онда Сиријцима желим да што више оборе авиона и крстарећих ракета.
Sreda 04.09.2013. 04:52
Sada ce oni da naprave (ako napadnu) prosperitet i demokratiju u Siriji bolji zivot za Sirijce kao u Iraku, Libiji Avganistanu itd.Tako da narodi tih zemalja nece vise zivjeti u njihovim kucama ,stanovima vec u satorima i u drugim zemljama sirom svijeta u prihvatnim centrima (logorima) E to je americka demokratija,dabogda se zamrzli idioti.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online