Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 06.09.2013.
17:33
Beta, Srna A

Putin i Obama bez dogovora o Siriji

Ruski predsednik Vladimir Putin i predsednik SAD Barak Obama sastali su se tokom samita Grupe 20 u Sankt Peterburgu kako bi razgovarali o sirijskoj krizi, ali su zadržali svoje prethodne stavove. To je novinarima na zatvaranju skupa rekao šef ruske države Vladimir Putin.

Putin i Obama zadržali svoje pozicije oko Sirije
 

"Sastali smo se sa američkim predsednikom danas", rekao je Putin, navodeći da je razgovor trajao "između 20 i 30 minuta".

"Svako je ostao na svojoj poziciji", dodao je predsednik Rusije. Američki predsednik se zalaže za vojnu intervenciju protiv Sirije, a Putin se tome protivi.

Političko rešenje jedini put

Kineski predsednik Si Đinping rekao je predsedniku SAD Baraku Obami da kriza u Siriji može biti rešena samo političkim putem, a ne vojnim napadom, prenela je državna agencija Sinhua.

"Političko rešenje je jedini pravi put za sirijsku krizu, a vojni napad ne može rešiti problem iz korena", naglasio je Si na sastanku sa Obamom na marginama samita G20 u Sankt Peterburgu. Kineski predsednik je dodao da očekuje da će "određene zemlje još jednom razmisliti pre stupanja u akciju".

 

Sirijski pobunjenici izazivaju, a Kamerona ni njegov narod ne podržava

Navodna upotreba hemijskog oružja u Siriji je provokacija koju su izvršili pobunjenici da bi izazvali stranu intervenciju, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin na samitu G20 u Sankt Peterburgu.

"Nema jednake podele mišljenja po pitanju vojnog udara protiv sirijskog predsednika Bašara al Asada. Samo su se Turska, Kanada, Saudijska Arabija i Francuska pridružile američkoj inicijativi za intervenciju", istakao je Putin i dodao da stav britanskog premijera Devida Kamerona nisu podržali njegovi sugrađani.

Rusija, Kina, Indija, Indonezija, Argentina, Brazil, Južnoafrička Republika i Italija su među najvećim svetskim ekonomijama koje su protiv vojne intervencije.

Putin je agenciji Rojters rekao da su se on i američki predsednik Barak Obama tokom direktnog sastanka na marginama samita držali svojih pozicija o Siriji, ali da su saslušali jedan drugog i da pokušavaju da pronađu načine za napredak.

Pročitajte sve o Siriji OVDE

POVEZANE VESTI

Petak 06.09.2013. 17:51
Ima se utisak da ce stvari krenuti u korist Sirije, zahvaljujuci Rusiji. SAD su u velikoj mjeri izolovane u svojim nastojanjima,ne bez razloga, te pomisljam da je Putin sasvim u pravu kada govori da su napad napravili teroristi, protivnici Asada.
Ponedeljak 22.12.2014. 02:48
Nadigrace Putin Obamu na bliskom istoku. Obicni ljudi ce stradati, to je zalosno, ali kad se slonovi tuku, strada trava.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online