Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Ponedeljak 09.09.2013.
00:10
rts.rs A

Asad: Ako nas napadnu, uslediće osveta

Sirijski predsednik Bašar al Asad negirao je da stoji iza napada hemijskim oružjem u predgrađu Damaska 21. avgusta i nagovestio da će se njegovi saveznici osvetiti u slučaju napada na Siriju.

Asad: Nisam koristio hemijsko oružje
 

Ranije je Si-En-En objavio snimak na kome se vide žrtve navodnog hemijskog napada, uz objašnjenje da je isti video predstavljen grupi kongresmena u SAD.

sad je u intervjuu za televizijski kanal Si-Bi-Es rekao da dokazi da je hemijski napad izvršen nisu ubedljivi.

Sirijski predsednik je istakao i da strahuje da će napad zapadnih sila na Siriju degradirati njegovu vojsku i narušiti ravnotežu u sukobu.

"Najvažnije je da ne postoje nikakvi dokazi da sam ja upotrebio hemijsko oružje protiv sopstvenog naroda", naglasio je Asad, a preneo je novinar američke kuće Si-Bi-Es, koja će intervju sa sirijskim predsednikom emitovati danas.

Asad je odlučno negirao da je znao za napad hemijskim oružjem, uprkos onome što se priča i uprkos video snimcima i rekao da nema dovoljno dokaza da bi se doneo konačan sud o tome.

Novinar koji je u Damasku razgovarao s Asadom naglasio je da Asad nije ni potvrdio ni negirao da Sirija ima hemijsko oružje, ali da je rekao da bi, ako bi ga imala, ono bilo pod kontrolom.

SAD da iznese dokaze

Sirijski predsednik je pozvao administraciju Baraka Obame da iznese dokaze, ako želi da dobije podršku u SAD i u svetu, za vojni udar protiv njegovog režima, koji optužuje za kršenje međunarodnih konvencija zbog upotrebe hemijskog oružja. Asad je rekao i da ne zna da li je reč o planiranom vojnom udaru, ali da se SAD očigledno, svim silama pripremaju za napad. Sirijski vođa poslao je "poruku američkom narodu da uplitanje u ratove i sukobe na Bliskom istoku nije bilo dobro iskustvo".

"Rezultati nisu bili dobri i (Amerikanci) ne bi trebalo da se mešaju, već da poruče Kongresu i vlastima u Vašingtonu da ne odobre napad", poručio je Asad.

Američki kongres bi dans trebalo da započne jesenje zasedanje, a glasanje o sirijskoj rezoluciji, moglo bi da se očekuje u Senatu krajem nedelje a u Donjem domu (Kongres) za desetak dana.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 09.09.2013. 00:46
Muka je velika na Asada i njegov narod. Ne daj se junace!
Ponedeljak 09.09.2013. 02:07
asade ne dozvoli si sudbinu gadafija i sadama udri po nato govnima
Ponedeljak 09.09.2013. 02:50
Gledo sam par intervjua na CBS-u ,BBC-u SBS-u gdje narod Sirije izjavljuje da su uz Asada i da ce uz pomoc Rusije pobijediti Ameriku.Ja im zelim puno srece .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online