Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Utorak 10.09.2013.
14:34
Beta A

Sirijska opozicija "protiv", Kina "za" predlog Rusije

Predlog Rusije da se sirijsko hemijsko oružje stavi pod međunarodnu kontrolu, naišlo je na odobrenje Kine. S druge strane, kako je i bilo negde za očekivati,

Staviti ili ne hemijsko oružje pod međunarodnu kontrolu?
 

"Pozdravljamo i podržavamo predlog Rusije. Međunarodna zajednica bi trebalo da podrži predlog Rusije, posebno ako on za cilj ima političko rešenje krize u Siriji i ako se njime podržava mir u stabilnost u toj zemlji i regionu", rekao je portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Hong Lei.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov je predložio da se sirijsko hemijsko oružje stavi pod međunarodnu kontrolu i da se potom uništi. Takav predlog podržao je predsednik SAD Barak Obama, a američki državni sekretar Džon Keri je ocenio da bi time mogla da se izbegne vojna intervencija protiv Sirije.

S druge strane, opozicija u Siriji osudila je inicijativu Rusije da se sirijsko hemijsko

Francuska ni tamo ni 'vamo

Francuski ministar spoljnih poslova Loran Fabijus je da je pritisak Zapada doveo do "preokreta" u stavu Rusije o upotrebi hemijskog oružja u Siriji. On je izrazio "interesovanje i oprez" Francuske kada je reč o predlogu Moskve.

oružje stavi pod međunarodnu kontrolu, ocenjujući da je reč o političkom manevru i još jednom zatražila snažan odgovor režimu Bašara el Asada.

"Poslednji poziv (ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova) je politički manevar i čini deo nepotrebnih odlaganja koje će samo povećati broj mrtvih i destrukciju među sirijskim narodom", navodi se saopštenju Koalicije sirijske opozicije.

Kako kažu, počinioci ratnih zločina ne mogu biti oslobođeni krivice, a zločini protiv čovečnosti ne mogu biti izbrisani političkim ustupcima, tako što će se ukloniti instrumenti kojima su ti zločini počinjeni", navela je sirijska opozicija.

POVEZANE VESTI

Utorak 10.09.2013. 14:58
Protive se oni, koji posjeduju i upotrebljavaju hemijsko oružije u Siriji...opzicija !!
Utorak 10.09.2013. 15:30
Nema druge, zaj..se ih njihovi ucenici diverzanti. Sad ce morati da padne novi Septambar direktno u holivudskoj reziji. Sektasi/ globalisti ce da polude. Morat ce Obama da slusa. Nisu ga badava doveli tamo. Sve i jedan je imao bar jedan rat za interese sektasa, ne moze Obama da prodje bez toga. MIC jastrebovi ce vec da nadju nacin.....tzv sirijski komandosi domace izrade su spremni za napade u US.
Utorak 10.09.2013. 19:52
Још увек паравојне формације формиране, финансиране и наоружаване од САД и пудлица, називају ''опозиција''!? Зар то није термин који се употребљава за политичаре у оделима који машу папирима за говорницом и критикују власт, а не за наоружане хуманоиде који који пред камерама кољу православне свештенике и једу органе закланим војницима регуларне сиријске армије?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online