Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 13.11.2013.
21:56
Vestionline A

Kako je britanski par spasio ćerke da ne budu glupe

Britanci Keli i Tim, ljudi nimalo avanturističnog duha, shvatili su da će njihove ćerke Ejmi (10) i Ela (8) poprilično zaglupeti ako nastave da sede ispred TV-a satima ili igraju kompjuterske igrice. Roditelji su zato zabranili gledanje TV-a i postavili ćerkama 100 zadataka/izazova koje zajedno, kao porodica treba da ispune za godinu dana. Posle svega što su preživele devojčicama TV više ne treba zabranjivati - jer ih ne zanima. Svet oko nas je ipak mnogo zanimljiviji.

Jedan od zadataka: Izgradi most da bi prešao reku
 

Hod po konopcima visoko iznad zemlje, potraga za hranom, ronjenje ili skakanje sa litice, samo su neki od izazova koje su devojčice, ali i roditelji morali da ispune. Pored snalažena u prirodi i ispobavanja razno-raznih aktivnosti roditelji su želeli da porade i na socijalnim veštinama svojih ćerki, pa su ih podstakli da pred celom školom oglase da organizuju prodaju kolačića u humanitarne svrhe. Zadatak je bio - istupanje u javnosti zarad višeg cilja.


Iako bi neko pomislio da je za ovakve avanture potrebno mnogo vremena i novca, poduhvat Keli i Tima pokazao je da se većina stvari može uraditi tokom vikenda, i to sa novcem koji bi inače trošili na gluposti obilazeći prodavnice ili tržne centre. Iako još nije prošlo punih godinu dana od početka misije, roditelji su zadovoljni jer devojčice sada same predlažu nove aktivnosti, a TV im se ne zabranjuje jer ih više i ne zanima. 


Otac Tim kaže da je godina avantura bila veliki izazov i za njega, a najveći je bio kada su devojčice hodale po užadima nekoliko metara iznad zemlje. Tada je za njihovu bezbednost bio direktno odgovoran jer je u svojim rukama držao sigurnosne konopce, za koje su bile zakačene.

A sada svi na veslanje
 

Mamina najveća avantura je bila kada su spavali na plaži pod zvezdama. Odustavši od svoje ideje da se ipak spava pod šatorom, imali su priliku da prisustvuju neverovatnoj meteorskoj kiši koja je obasjala nebo nad njima.


Tim i Keli sada nagovaraju druge roditelje da slično postupe sa svojom decom, za koju kažu da su prezaštićena i pod staklenim zvonom. Pošto su skoro ispunili svojih 100 zadataka, među kojima su bili i noćna šetnja po šumi, gradnja mosta preko rečice, spremanje hrane od snega, plivanje ispod vodopada... porodica radi na novoj listi. 

Sreda 13.11.2013. 22:34
BRAVO I SVAKA ČAST ZA OVE RODITELJE...I HVALA REDAKCIJI KONAČNO NA JEDNOJ PAMETNOJ VJESTI SA ZAPADA !!!
Sreda 13.11.2013. 22:53
Pametno.
Četvrtak 14.11.2013. 01:21
britanci su jako glup narod inace
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online