Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Utorak 26.11.2013.
17:01
Beta A

"Rusija je kriva za krizu u Ukrajini"

Rusija stoji iza odluke Ukrajine da obustavi sklapanje sporazuma sa EU o pridruživanju, potvrdio je danas ukrajinski premijer Mikola Azarov.

Građani Ukrajine koji su za pridruživanje EU
 

"Rusija je predložila odlaganje potpisivanja, i otpočinjanje pregovora (sa Rusijom)", rekao je Azarov povodom tvrdnji EU da je Moskva izvršila pritisak na Kijev da bi sprečila potipisvanje tog sporazuma.

Sporazum će, ipak, biti potpisan?

Ukrajina ne želi da se nađe u bojnom polju između Rusije i EU, rekao je Azarov, ističući da treba uzeti u obzir i njene interese.

Predsednik Viktor Janukovič u četvrtak i petak će na samitu u
Vilnjusu razgovarati o mogućnosti sklapanja sporazuma o pridruživanju. "Želimo da razgovaramo o problemima utroje" - s Rusijom i EU, kazao je ukrajinski premijer.

"Rusija je prihvatila taj predlog, sada je lopta na strani EU",
objasnio je.

Premijer je precizirao da sa Moskvom nije dogovorena nikakva kompenzacija u zamenu za odustajanje od sporazuma sa EU. "Naravno da nije", rekao je on stranim novinarima.

Azarov je rekao i da nikakav dogovor nije preciziran o reviziji cena ruskog gasa za Ukrajinu. "Počinjemo pregovore početkom decembra sa Rusijom o uspostavljanju normalnih trgovinskih i ekonomskih odnosa", dodao je on. Kako je objasnio, EU nije ponudila podršku Ukrajini koja je u teškoj ekonomskoj situaciji.

"Nismo dobili neophodnu podršku EU u trenutku kada je to bilo važno. EU nije dala nikakvu pomoć, osim izjava", kazao je. On je ukazao da je i MMF dodatno otežao, uoči sklapanja sporazuma, uslove kreditiranja. "MMF ili ne razume ekonomsku situaciju u Ukrajini, ili namerno postavlja neprihvatljive uslove", rekao je premijer.

"Da nismo rešili naš spor s Rusijom, morali bismo da se suočimo sa ekonomskom katastrofom", kazao je, dodavši da Ukrajina neće da bude predmet geopolitičke borbe.

POVEZANE VESTI

Utorak 26.11.2013. 17:47
EU ZLIKOVCI su instalirali NVO OLOŠ U UKRAJINI I ONI UNOSE NEMIR U NAROD . EU ZLIKOVCI nude Ukrajini obećanja jer to ništa ne košta a za uzvrat traže da im oni UNIŠTE DRŽAVU . RUSIJA je mnogo ozbiljna država da bi dozvolila bilo kome da se IGRA RUSKIM INTERESIMA . DOK SU SLAVINE ZA GAS I NAFTU U PUTINOVIM RUKAMA ON JE GAZDA .
Utorak 26.11.2013. 18:06
Imao bih mnogo sta reci na ovu temu ali za sada cu reci samo ovo: Germani iz EU patoloski (bolesno) mrze sve Slovene!!!!! Poznajem ih isto koliko i Srbe!!! Sva ova prica oko Ukrajine je da bi se napakostilo Rusima. Nista Ukrajinci ne bi dobili u EU (kao sto nece ni Srbi) samo ce izgubiti i poniziti se uvlacenjem u ispusne germanske otvore.. EU je privremena a krv i geni su zauvek !!! Kada Brata prodas za pare..prodaces i manje vazne svetinje..poceces se gaditi saam sebi, nestaces u septickoj jami, punoj sopstvenih gluposti..German te tada nece ni pogledati a Brat..on zauvek ostaje ali ne ocekuj onda da te vise postuje nego sto ti postujes samog sebe! Ko shvatio, shvatio je ;)
Utorak 26.11.2013. 18:51
Ускоро ћеш видети и ти ко је крив...ја сам мислио да сте ви УКРАЈИНЦИ паметни а ви веће изгледа будалетине од нас.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online