Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 07.12.2013.
22:44
Beta A

Premijer Češke: Ej bre, neću na Mandelinu sahranu

Češki premijer u ostavci Jirži Rusnok i njegovi ministri odbrane i finansija postarali su se od jutros za zabavu Čeha, ali verovatno i manji diplomatski skandal, jer je mikrofon govornice donjeg doma parlamenta uhvatio premijera kako kuka kako da izbegne sahranu bivšeg južnoafričkog predsednika Nelsona Mandele.

"Ej, pa sad još umro Mandela. Nadam se da će putovati predsednik. Bre, tresem se da ne moram da idem tamo", deo je razgovora premijera Rusnoka sa ministrom odbrane Vlastimilom Picekom o češkoj delegaciji za sahranu velikog borca protiv aparthejda, kome poštu odaje ceo svet.

Ispao skandal: Jirži Rustok

Da blamaža premijera bude još gora, snimak prenosa sednice emitovao je informativni kanal nacionalne televizije CCT24, a video se munjevito širi po medijima i društvenim mrežama na veselje Čeha. Rusnok se na snimku žali kako je Južnoafrička Republika jako daleko, a ne umiruje ga ni to što mu je ministar Picek obećao da će leteti vojnim specijalom i da će troškove snosniti Ministarstvo odbrane.

"Strava. Ma nadam se da će leteti, nadam se da je Miloš (Zeman - predsednik Češke) napaljen da putuje nekuda. Ali, doktori će mu reći sigurno da ne putuje", hvata se premijer za slamku spasa da će možda na sahranu Mandele želeti da putuje lično šef države koji je inače zbog povrede kolena otkazao sve inostrane posete.

"Molim te, a kako zamišljaš da se popne stepenicama u avion", pita Picek, na šta reaguje ministar finansija, Jan Fišer, upozorenjem da Zeman i onako ima probleme sa stepenicama.

"To je budalaština. Još će biti neko s****e", kazao je ministar Fišer, aludirajući na padove predsednika Zemana i teturanje po stepenicama, koje je predsednička kancelarija pravdala virusom, dok mediji i Česi pre veruju da je to posledica Zemanove strasti prema dobrom piću, koju ni ne krije.

Zvaničnici za sada ne komentarišu skandal sa osetljivim mikrofonom koji je uhvatio i ono što su premijer i ministri mislili da se neće čuti. Oglasila se samo Češka televizija da upozori da je snimak sednica potpuno u režiji Poslaničkog doma i da redakcija nema prava da u snimku interveniše.

POVEZANE VESTI

Subota 07.12.2013. 23:15
Mandela je jedan od najvećih patriota, žrtvovao je svoju slobodu radi slobode svoga naroda i nikada nije promjenio svoj stav ! Treba da bude uzor, a ovaj češki kreten i ne zaslužuje da bude prisutan na sahrani velikana !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online