Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Sreda 18.12.2013.
07:43
Beta A

Ukrajina u zagrljaju Rusije!

Moskva je pristala da znatno smanji cenu gasa Ukrajini i da kupi državne obveznice te zemlje vredne 15 milijardi dolara, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin.


Zbogom Evropskoj uniji: Dogovor Viktora Janukoviča i Vladimira Putina oko cene gasa
 

Putin je posle razgovora sa ukrajinskim predsednikom Viktorom Janukovičem rekao da će ruska državna gasna kompanija Gasprom sniziti Ukrajini cenu gasa sa dosadašnjih oko 400 dolara za 1.000 kubika na 268 dolara.

Ruski predsednik je, takođe, rekao da na sastanku sa Janukovičem nije bilo reči o pristupanju Ukrajine Carinskoj uniji bivših sovjetskih republika. Ruski i ukrajinski zvaničnici potpisali su danas niz sporazuma za unapređenje međusobne trgovinske i industrijske saradnje.

Među danas potpisanim sporazumima je i ugovor o rešavanju spora u međusobnoj trgovini, sporazum o zajedničkoj modifikaciji transportnog aviona iz sovjetske ere, ugovor o industrijskoj saradnji i o izgradnji mosta preko Kerčkog moreuza.

Demonstranti u Ukrajini, koji već skoro mesec dana kampuju na glavnom kijevskom Trgu nezavisnosti, sa pažnjom su pratili razgovore u Moskvi između ukrajinskog predsednika Viktora Janukoviča i ruskog lidera Vladimira Putina.

Još nema reagovanja opozicije na prve informacije iz Moskve. Protesti opozicije u Ukrajini su izbili zbog odluke Janukoviča da ne potpiše Sporazum o pridruživanju sa EU, zarad čvršćih veza sa Rusijom.

POVEZANE VESTI

Sreda 18.12.2013. 08:05
a gde nasi slepàci hrle eejjjjj i kome?? cepkaju nam teritoriju svakim novim zahtevom,menjaju nam istoriju,namecu nam da smo krivi za sve..i dr.;.nece nas bree jer na smrze!! svi ti iz eu! evo nam drage jake i silne Rusije,koja zeli da nam pomgne i ne ucenjuje nas ni za sta!! kakva steta sto je narod u srbiji pasivan i ne razume !!
Sreda 18.12.2013. 08:26
A EU im je tako velikodusno nudila kredite MMF-a (citaj FED-a) sa kratkorocnim i dugorocnim kamatama, oprobanu omcu oko vrata, podmazanu tkzv. "demokratskim vrednostima" (za ovce naravno).
Sreda 18.12.2013. 10:08
nama ne valjaju Rusi i njihov kapital... nisu nam valjali ni '45 kad su peške oslobađali Srbiju, da nam ne bi rušili gradove bombama, ne valjaju nam ni danas, kad nam nude ruku spasa... Mi mnogo više volimo "saveznička" tepih-bombardovanja i nekakve "pregovaračke okvire"... Zato nas i ima svake godine sve manje i manje.... Ako, i treba tako... Šljam i treba da izumre....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online