Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Sreda 22.01.2014.
09:31 >> 21:56h
Beta A

Haos u Kijevu: Poginulo pet osoba

Najmanje pet osoba je poginulo, a oko 1.700 povređeno u demonstracijama u Kijevu, saznaju svetski mediji.

Jedan demonstrant ubijen je metkom u Kijevu

Premijer Mikola Azarov optužio je opozicione lidere da su odgovorni za smrt demonstranata i rekao da policija nije koristila bojevu municiju u sukobima.

Opozicija ne odustaje!
 

Doduše, on je sinoć zapretio da će vlasti pribeći sili protiv "provokatora".  Ne obazirući se na te pretnje, demonstranti su tokom noći gađali kordone policije molotovljevim koktelima i kamenjem, a oni su uzvraćali suzavcem, preneo je jedan novinar agencije Frans pres.

 Rano jutros snage bezbednosti krenule su da rasteruju demonstrante iza barikada na centralnom trgu i da ruše barikade po jakom snegu koji pada u Kijevu.

Protesti su počeli krajem novembru prošle godine kada je predsednik Viktor Janukovič odbio da potpiše sporazum o približavanju sa Evropskom unijom radi bliskijih veza sa Rusijom, a pojačali su se poslednjih dana pošto su usvojeni zakoni o oštrijem kaznjavanju učesnika demonstracija.

Poništene američke vize Ukrajincima zbog nasilja


SAD su poništile vize nekim Ukrajincima nakon upotrebe sile nad demonstrantima u Kijevu, saopštila je američka ambasada u Ukrajini.

"Kao odgovor na akcije preduzete nad demonstrantima u novembru i decembru, američka ambasada poništila je vize Ukrajincima povezanim s nasiljem", dodaje se u saopštenju. Ambsada, međutim, ne navodi identitet niti funkciju osoba kojima su
poništene američke vize.

"Razmatramo i druge mere prema odgovornima za sadašnje nasilje", dodaje američka ambasada.

Od nedelje uveče kada je izbilo nasilje na ulicama Kijeva, SAD prete sankcijama Ukrajini. SAD i Evropska unija optužuje ukrajinsku vlast da je izazvala eskalaciju nasilja usvajanjem represivnih zakona, dok Rusija osuđuje podršku Evropljana opoziciji.

Eštonova pozvala na hitan prestanak nasilja u Ukrajini

 

Evropska unija pozvala je na "hitni prestanak" nasilja u Ukrajini, posle sukoba policije i demonstranata u Kijevu u kojima su život izgubile tri osobe.

 

"Oštro osuđujem jačanje nasilja u Kijevu. Informacije o smrti više demonstranata izazivaju izuzetnu zabrinutost", navela je šefica diplomatije EU Ketrin Ešton u saopštenju iz Brisela, pozivajući na "hitan prestanak nasilja".

Pozivajući sve strane na "uzdrzanost", Ketrin Ešton je ocenila da "upotreba sile i pribegavanje nasilju nisu odgovor na političku krizu".

 

"Prava ukrajinskih građana na okupljanje i slobodu izražavanja i štampe moraju biti u potpunosti poštovana", rekla je šefica diplomatije EU, izražavajući veliku zabrinutost i zbog "napada na novinare".

 

Ona je pozvala "vladu i opoziciju da pokrenu iskreni dijalog na najvišem nivou".

POVEZANE VESTI

Sreda 22.01.2014. 09:41
Tuzno. Deo uobicajenog CIA scenarija , masovne demonstracije i snajperista koji puca na mirne demonstrante . Ponovljeno mnogo puta ...
Sreda 22.01.2014. 12:44
Не могу да схватим толико глупе људе који још верују у идеју о оној творевини "еу", ал добро већ познат сценарио шта амери раде !
Sreda 22.01.2014. 12:55
Шта је ту чудно ? Кренули сте силом на власт. Ни ја не очекујем да ће жандари да нас милују кад овде крене ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online