Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
20
Četvrtak 20.02.2014.
09:47 >> 08:04h
Beta, RTS, CNN, Blic A

KRVOPROLIĆE! U Kijevu još 44 mrtvih!

Iako je u Ukrajini u sredu uveče dogovoreno primirje, koje su proglasili predsednik Viktor Janukovič i predstavnici opozicije, krv je ponovo potekla ulicama Kijeva - u novim sukobima poginulo je još 44 demonstranata! Dakle, na Dan žalosti u ovoj zemlji situacija ne samo da se nije smirila, nego je ukupan broj poginulih u demonstracijama, koje bismo možda mogli nazvati početkom građanskog rata, povećan na 76!

 

Ukrajinski predsednik Viktor Janukovič i lideri protesta, koji već tri meseca potresaju zemlju, dogovorili su se u sredu uveče o primirju posle dvodnevnih žestokih sukoba između demonstranata i policije.

I taman kad je saopšten novi crni bilans demonstracija - 35 poginulih (do jutros je taj tužni broj iznosio 26), i kad je izgledalo da je situacija pod kontrolom, nemiri su ponovo eskalirali i to katastrofalno - broj mrtvih je povećan na 76.

Ukrajinski mediji prenose događaje sa Trga nezavisnosti, što možete pogledati ovde:

VIDEO: Ovako ubijaju ukrajinski snajperisti!

17:30 - Lekari ukrajinske opozicije izbrojali 70 mrtvih demonstranata. Zvanični podaci za sada su isti – 35 mrtvih.
17: 03 - Vlasti su navele da su demonstranti zarobili 67 policajaca.
16.34 - Vladimir Putin šalje u Kijev predstavnika za posredovanje s opozicijom, i to na zahtev ukrajinskog predsednika Viktora Janukoviča. Putin je posao poverio Vladimiru Lukinu, zaduženog za ljudska prava.
16.30 Poslednji tvit "ja umirem":  Aktivistkinja Olezija Žukovskaja (21), koja je bila u medicinskom timu za pomoć ranjenima, pogođena je snajperskim hicem u vrat. Za sada je živa, a lekari se bore za njen život.
16:10 - Ukrajinske policijske snage naoružane su borbenim oružjem. Minisatar unutrašnjih poslova Ukrajine potpisao je naredbu da se oružje upotrebi u skladu sa zakonom.

15:52 - Nemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je danas ukrajinskog predsednika Viktora Janukoviča da što pre prihvati pomoć Evropske unije za dijalog sa opozicijom, saopšteno je u Berlinu, dok su u Kijevu u toku žestoki sukobi.

15:48 - CNN: Više od 100 mrtvih! Oleg Musij, šef medicinske službe demonstranata, izjavio je za CNN, da je u protestima u četvrtak ubijeno najmanje 100 ljudi, dok je više od 500 povređenih. Zvanični broj mrtvih i dalje je 35.
15:19 - Policija se povukla sa Trga
13:51 - Gradonačelnik Kijeva podneo ostavku: Vladimir Makejenko, prvi čovek ukrajinske prestonice, “dao otkaz“ i istupio iz redova vladajuće partije.
13:15- Demonstranti zauzeli zgradu parlamenta, gde je proglašena evakuacija.
13:10 - Broj mrtvih porastao na 35: Raša tudej javlja da je Ministarstvo zdravlja potvrdilo da je broj mrtvih porastao na 35, a da je više od 500 ljudi  povređno.
12:29 - 20 smrti: Oleg Musij, šef medicinske službe demonstranata, izjavio da je u sukobima u četvrtak ujutru poginulo najmanje 20 ljudi. Ministarstvo unutrašnjih poslova Ukrajine saopštilo da je poginuo i jedan policajac.
12:04 - Demonstranti pucali na kamermana RT: Raša tudej javlja da su demonstranti pucali na kamermana ove stanice, koji je snimao nasilje na centralnom trgu u Kijevu.
11:18 - Ministri EU se sastali sa predstavnicima vlasti i opozicije: Nemačka, Francuska i Poljska poslale izaslanike, očekuje se dolazak ruskog vicepremijera Dmitrija Rogozina.
11:07 - Recepcija hotela na Majdanu pretvorena u kliniku: U holu hotela prekrivenim krvlju lekari pomažu desetinama povređenih, navodi Frans pres.
10:35 Poginulo 17 demonstranata
10:08 Upotrebljen otrovni agens protiv policije: Mere su preduzete da se sazna koja je supstanca u pitanju, potvrdio je portparol ukrajinskog ministarstva unutrašnjih poslova Sergej Burlakov.
10:00 - Povređeno najmanje 23 policajaca.
09:51 - Nastavljeni sukobi: Demonstranti bacaju molotovljeve koktele i petarde, a navodno se čuje i vatreno oružje, dok policija koristi vodene topove, šok bombe i gumene metke.

Pročitajte još:

Nema primirja u Ukrajini

* Ukrajinci ginuli: Zapad bio za nasilje, Rusi uzdržani

* Mig sa zapada za rušenje Ukrajine: Šta košta, neka košta!

* "U Ukrajini izgleda počeo građanski rat"

POVEZANE VESTI

Četvrtak 20.02.2014. 10:40
Zapadnjaci jako stite teroriste koji su u njihovoj sluzbi, a koji podrijevaju sopstvene nacionalne interese i ubijaju svoje sugradjane. Ne mogu da povjerujem da je Klicko sebi dozvolio da udje u ovako krvav projekat.
Četvrtak 20.02.2014. 11:16
Prozapadni "mirni demonstranti" okiceni kukastim krstevima,koji otvoreno pozivaju na antisemitizam! Plackanje Jevrejskih radnji I otvoreno sikaniranje Jevreja!Oni otvoreno tvrde da su Rusi niza rasa I da se sa njima treba obracunati.Zastrasujuce je to sto se Zapadna Ukrajna, a posebno Galicija(koja je lider u ovim protestima) nije se jos oprala od nacizma, ali svakao dobijaju ogromnu podrsku od EU! Ta ista EU zatvara oci od rastuceg nacizma u Hrvatskoj, Estoniji,Litvaniji I Litvi, I otvoreno podrzava Albanski nacizam! Braco Srbi, mi smo propatili,od nacizma,kao malo naroda u svetu, I to je jedan od razloga da kazemo NE u EU! Podrzimo PATRIOTSKE SNAGE NA OVIM IZBORIMA!
Četvrtak 20.02.2014. 11:05
Izgleda da nekima to primirje ne odgovara! Ti neki nisu Ukrajinci.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online