Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Četvrtak 20.02.2014.
20:29
Beta A

EU: Glavni krivac je Janukovič!

Evropska unija odlučila je danas da hitno uvede sankcije odgovornima za nasilje u Ukrajini, između ostalog, zamrzavanjem imovine i zabranom izdavanja viza, i poručila da najodogvornijeg za sadašnju situaciju smatra ukrajisnkog predsednika Viktora Janukoviča.

Eu uvodi sankcije odgovornima za nasilje: Viktor Janukovič, predsednik Ukrajine
 

U zaključima sa Saveta ministara EU navodi se da konačno rešenje za krizu u Ukrajini mora obuhvatiti ustavnu reformu, obrazovanje nove inkluzivne vlade i svaranje uslova za demokratske izbore.

"Savet ministara podvlači da je prevashodna odgovornost za sadašanju situaciju i za preduzimanje prvih koraka za omogućavanje dijaloga direktno na predsedniku Janukoviču i ukrajinskim vlastima", navodi se u saopštenju posle današnjeg sastanka ministara spoljnih poslova EU.

Pročitajte još:

* KRVOPROLIĆE! U Kijevu još 35 mrtvih!

EU je poručila da najoštrije osuduje upotrebu nasilja i traži da odgovorni za "teško kršenje ljudskih prava" budu izvedeni pravdi. Ministri EU su pozvali ukrajinsku vladu da pokaže maksimalnu uzdražanost a opozicione lidere da se distanciraju od onih koji
pribegavaju radikalnim akcijama. Dalje su poručili da se mora izbeći dalja eskalacija, uključujući uvođenje vanrednog stanja ili upotreba oružanih snaga protiv demonstranata.

"EU je odlučila da hitno uvede ciljane sankcije među kojima su zamrzavanje imovine i zabrana izdavanja viza odgovornima za kršenje ljudskih prava, nasilje i preteranu upotrebu sile. Države članice su dogovorile da suspenduju izvozne dozvole za opremu koja se može koristiti za represiju", navodi se u saopštenju.

Janukovič pristao na predsedničke i parlamentarne izbore

Premijer Poljske Donald Tusk izjavio je večeras da je ukrajinski predsednik Viktor Janukovič pristao da se ove godine održe prevremeni predsednički i parlamentarni izbori. Janukovič je u razgvoru s ministrima spoljnih polsova Poljske, Nemačke i Francuske pristao i da se u narednih 10 dana obrazuje vlada nacionalnog jedinstva, rekao je Tusk.

 

"Preneto mi je da je s Janukovičem dogovoreno da se i predsednički i parlamentarni izbori održe ove godine, a da se već u narednih 10 dana formira vlada nacionalnog jedinstva", rekao je Tusk novinarima.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 20.02.2014. 20:36
Princip je jasan:protiv koga su EU i SAD-taj je u pravu!
Četvrtak 20.02.2014. 20:38
Ако неко има осећај за правду онда су то Срби.Ми тврдимо да је за све крив грабежљиви запад који је замислио да на несрећи других могуће градити сопствену срећу и просперитет. Боже драги помози Украјинцима!!!
Četvrtak 20.02.2014. 21:28
Glavni krivac je EU naci tvorevina željna prodora na istok. Na čelu sa naci idejom naci Nemačke koja nije to sebi izbila iz glave od kada postoji.Ta ista Nemačka želi životni prostor do urala...nikad od toga nisu odustali.Da bi odustali Rusija mora da tako reaguje da im nikad ne padne na pamet i da se izjašnjavaju i ko Nemci. Još od srednjeg veka uvek su napadali. Rusija ih konačno mora srediti kao na onom zaleđenom jezeru.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online