Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
35
Subota 22.02.2014.
08:30 >> 12:28h
Beta A

Janukovič iz Kijeva otišao u Harkov

Ukrajinski predsednik Viktor Janukovič otputovao je u Harkov, na istoku Ukrajine, gde ima najveću političku podršku, saznaje se iz američkih diplomatskih izvora. Neimenovani zvaničnik je to rekao na pitanje novinara o glasinama da je Janukovič u petak uveče "pobegao" iz Kijeva.

Viktor Janukovič se iz prestonice povukao na istok Ukrajine
 


"Prema našim informacijama, a razgovarao sam i sa predstavnicima ministarstva spoljnih poslova... predsednik Jaunukovič je otišao u Harkov na istoku zemlje, na sastanak koji se tamo održava", rekao je zvaničnik, navodeći da je ta oblast Ukrajine političko uporište Janukoviča.


On nije potvrdio inrformaciju da je ministar unutrašnjih poslova Vitalij Zakarčenko pobegao u Belorusiju.

Rezidencija Janukoviča prazna i bez obezbeđenja

Rezidencija ukrajinskog predsednika Viktora Janukoviča, 15 kilometara od Kijeva, prazna je i bez obezbeđenja i novinari slobodno ulaze i izlaze, javili su ukrajinski mediji.


Desna ruka Julije Timošenko predsednik parlamenta

Predsednik ukrajinskog parlamenta Volodimir Ribak, blizak šefu države Viktoru Janukoviču, podneo je ostavku, izjavio je potpredsednik parlamenta na sednici u subotu. Ribak je podneo ostavku pošto je nekoliko poslanika vladajuće Partije regiona najavilo da će napusititi Skupštinu.

 

Oleksandar Turčinov, desna ruka bivše ukrajinske premijerke Julije Timošenko koja je još u zatvoru, izabran je danas za novog predsednika parlamenta Ukrajine. Za Turčinova je glasalo 288 poslanika, od ukupno 450.


Janukovič i tri lidera opozicije - Vitalij Kličko, Arsenij Jacenjuk i Oleg Tjagnibok, potpisali su u petak sporazum o okončanju krize u prisustvu posrednika EU. 

Ukrajinski parlament je potom suspendovao Ustav i vratio na snagu Ustav iz 2004. čime su predsednička ovlašćenja znatno ograničena, oslobodio iz zatvora bivšu premijerku Juliju Timošenko, amnestirao uhapšene demonstrante i smenio ministra policije za koga se smatra da je naredio upotrebu sile nad učesnicima protesta. 

Ukrajinci na ulicama i kao Kozaci

Pročitajte još:

* Ukrajina krvari po SFRJ receptu

* "Ako dođe do podele Ukrajine, Rusija ulazi u rat za Krim"

* Mig sa zapada za rušenje Ukrajine: Šta košta, neka košta!

* KRVOPROLIĆE! U Kijevu još 44 mrtvih!

* UŽIVO: Klanica u Kijevu, 26 mrtvih!

POVEZANE VESTI

Subota 22.02.2014. 08:50
Znaci, pocelo pregrupisavanje...
Subota 22.02.2014. 08:54
Predsednik nosi suknju umesto pantalona, imao je uz sebe vojsku i specijlce iz berkuta i sve je izgubio na kraju.
Subota 22.02.2014. 09:27
Da podsjetim zaboravne - ukrajinci su 90-ih prodavali oružje Hrvatskoj i Gruziji, tako da mi ih nije žao. Sada počinje konačni obračun - sukob unutar "demokrata" između banderovaca i EU-ovaca, odvajanje ruskih krajeva i priključenje Rusiji, i na kraju, kolaps Ukrajine pod teretom nezaposlenosti i krize.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online