Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
17
Subota 22.02.2014.
14:06 >> 12:32h
Beta, Vestionline A

Julija Timošenko: Diktatura je pala, kandidujem se za predsednika

Bivša ukrajinska premijerka Julija Timošenko puštena je iz zatvorske bolnice i na putu je ka Kijevu. Ona je po izlasku iz zatvora poručila da će sa kandidovati na predstojećim predsedničkim izborima, koji bi trebalo da budu održani 25. maja.

Na slobodi: Julija Timošenko

U prvoj izjavi pošto je puštena na slobodu,ona je rekla da je "diktatura u Ukrajini pala", navodi se na sajtu njene stranke Otadžbina.

"Diktatura je pala ne zahvaljujući političarima ili diplomatama, već zahvaljujući ljudima koji su izašli na ulice, koji su uspeli da zaštite svoje porodice i svoju zemlju", poručila je bivša premijerka.

Portparolka bivše premijerke Nataša Lisova ranije je izjavila za agenciju AP da je Timošenko puštena iz zatvora u Harkovu, ali je kasnije objasnila da je mislila da odluka parlamenta o njenom oslobađanju znači da bivša premijerka mora odmah da bude puštena iz zatvora.

Automobil u kome je Julija Timošenko

  

Parlament Ukrajine je danas izglasao oslobađanje iz zatvora bivše premijerke, političke protivnice predsednika Viktora Janukoviča. Da bi ta odluka stupila na snagu treba da je potpiše predsednik Janukovič.

U suzama dočekala odluku parlamenta o oslobađanju svoje majke: Ćerka Julije Timošenko, Jevgenija

Timošenkova je služila kaznu u Harkovu, gradu na istoku Ukrajine koji kontrolišu pristalice Janukoviča. 

Predsednik Ukrajine danas se nalazi u Harkovu, izjavili su ranije njegovi savetnici.

Pročitajte još:

* "Anonimusi": Zapad finansira i kontroliše Klička

* Parlament smenio Janukoviča

* Demonstranti preuzeli kontrolu nad Kijevom

* Ukrajina krvari po SFRJ receptu
* "Ako dođe do podele Ukrajine, Rusija ulazi u rat za Krim"

* "Ovo je državni udar, ne dam ostavku"

POVEZANE VESTI

Subota 22.02.2014. 14:11
Lepa zena, kuj bi reko da je guja ljuta. Nego jel se ona vrće nazad na presto? Neko će pomisliti da je Januk pristao na podelu Ukrajine pa pušta na slobodu buduću predsednicu zapadnog dela, da se plahne malo.
Subota 22.02.2014. 14:12
Sotoni najviše smeta da njene pristalice budu u tamnici. Crveni car Gorbačov pustio je sotonu iz tamnice i od tada do danas prevarila je sve narode i sve vlasti samo Srbe nije prevarila do kraja!
Subota 22.02.2014. 18:15
Па зар ова куја није "тешко болесна",тако да мора да се лијечи у Њемачкој. Сад одједном оздрави,скаче ко дивокоза.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online