Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
40
Subota 22.02.2014.
17:24 >> 22:07h
Beta A

Janukovič smenjen, pokušao bekstvo

Poslanici ukrajinskog parlamenta glasali su danas za smenu predsednika Viktora Janukoviča i za održavanje prevremenih predsedničkih izbora 25. maja, javio je BBC.

Janukovič ne priznaje odluke parlamenta
 

Prema portalu Kijevpost, parlament je velikom većinom glasao za smenu Janukoviča - 328 od 442 poslanika glasalo je "za". Janukovičeva Partija regiona ima 165 poslanika. Posle glasanja, prenosi taj portal, poslanici su ustali i pevali nacionalnu himnu.

Janukovič je reanije danas rekao da su sve odluke Verhovne rade nelegalne i da on neće podneti ostavku.

Predsednik Ukrajinskog parlamenta Oleksaner Turčinov rekao je da je Janukovič pokušao avionom da otputuje u Rusiju, ali da ga je u toj nameri sprečila granična policija.

"On je pokušao da se ukrca na avion na letu za Rusiju, ali ga je sprečila granična policija. On se trenutno krije negde u oblasti Donjecka, proruskom gradu na istoku Ukrajine odakle je poreklom", rekao je Turčinov.

20:48 - Bela kuća pozdravila je oslobađanje Julije Timošenko i ocenila da je na Ukrajincima da sami "odrede svoju budućnost" posle smenjivanja Viktora Janukoviča.
20:09 - Opozicija nesposobna: Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov pozvao je američkog državnog sekretara Džona Kerija i rekao mu da je opozicija degradirala juče potpisan mirovni sporazum svojom nesposobnošću i nespremnošću da se pridržava dogovorenog. "Ilegalne ekstremističke grupe odbijaju da se razoružaju i one uzimaju Kijev pod svoju kontrolu, uz prećutni pristanak lidera opozicije", rekao je Lavrov Keriju tokom telefonskog razgovora.
19:57 - Rusija: S kim da potpišemo sporazum?: Moskva nije parafirala sporazum između Viktora Janukoviča i lidera opozicije jer nije bilo jasno ko je "subjekt sporazuma", rekao je Vladimir Lukin koji je bio predstavnik Rusije u pregovorima. "Mi smo videli ljude i ustanovili da su oni tamo bili. Jedan od potpisnika sporazuma je predsednik Janukovič. Ali u kojoj meri je Janukovič juče bio sposoban da realizuje sporazum? I danas se to potvrđuje", rekao je Lukin televiziji Rusija. On je kazao da je i pitanje u kom stepenu lideri opozicije, potpisnici sporazuma kontrolišu situaciju u Ukrajini.
18:57 - Lideri Harkova pobegli u Rusiju: Ukrajinska granična služba saopštila je da su guverner Mihajlo Dobkin i gradonačelnik Harkova Genadij Kernes pobegli u Rusiju. Oba zvaničnika bliski su saradnici smenjenog predsednika Ukrajine Viktora Janukoviča.
18:21 - Viktor Janukovič pokušao je da pobegne za Rusiju, ali ga je sprečila granična policija, rekao je predsednik Ukrajinskog parlamenta Oleksaner Turčinov. "On je pokušao da se ukrca na avion na letu za Rusiju, ali ga je sprečila granična policija. On se trenutno krije negde u oblasti Donjecka, proruskom gradu na istoku Ukrajine odakle je poreklom“, rekao je Turčinov.
16:37 - Rusija osudila ponašanje ukrajinske opozicije: "Opozicija nije ispunila nijednu od preuzetih obaveza, već je samo isporučila nove zahteve, povinovavši se naoružanim esktremistima i pljačkašima čije ponašanje predstavlja direktnu pretnju suverenitetu Ukrajine", saopštila je Moskva. Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov telefonom je nazvao šefove diplomatija Nemačke, Francuske i Poljske i zatražio da se kod lidera opozicije založe za prestanak divljanja njenih pristalica.  
16:35 - Bivši predsednik parlamenta Volodimir Rjabak pretučen je pošto je podneo ostavku. "On je isprebijan i obratio mi se za pomoć. Poslao sam ga u bolnicu u Donjeck", rekao je Janukovič.
16:33 - Vojska odbila da se meša: "Ukrajinske oružane snage neće se mešatu u politički sukob u zemlji", saopštilo je danas ministarstvo odbrane Ukrajine. "Mi, zaposleni u Ministarstvu odbrane, stavljamo do znanja da smo se pridržavali i da se pridržavamo naše zakletve, Ustava Ukrajine i nastavićemo da postupamo prema propisima Oružanih snaga i zakonima o aktivnostima Ministarstva odobren", saopštilo je Ministarstvo i dodalo da će vojska i zaposleni u Ministarstvu nastaviti da budu verni ukrajinskom narodu. Ukrajinski mediji objavili su danas da je ministar odbrane Pavlo Lebedov otišao na Krim a da nije imenovao nikoga da preuzme njegove dužnosti. Takođe se navodi da zamenik ministra odbrane Volodimir Možakovski "uništava sve dokumente u vezi s razmeštanjem vojske u periodu sukoba".
15:57 - Državni udar koštao 10 milijardi dolara: Poslanik Partije regiona ukrajinskog predsednika Viktora Janukoviča rekao je da je politička kriza u zemlji nastala pod uticajem stranih agenata koji su investirali 10 miljardi dolara u državni udar. On je rekao da su "državni udar organizavali Evropa i SAD".
Biće još informacija...

POVEZANE VESTI

Subota 22.02.2014. 18:11
Mirno jagnje dve ovce sisa ,bravo za Rusiju bravo za Putina kako je ni luk jeo ni luk mirisao zapad i Ameriku nasamario i bez borbe dobio bitku i sada će im ostaviti teroriste gladan Kijev i sirotinju koja će se hraniti na kazan ali bez gasa i nafte jer će Rusija sada dobiti svoju teritoriju istočnu ukrainu svoje pravoskavce i svoj narod i svoj Krim,,a ovi što ih zapad nasamari neka jedu ovu sirovinu Kličkova ,kad mu sad Rusija zatvori ventilre ukine finansije i uvede embargo na njihovu robu koju će prodavati na buvljoj zapadnoj pijaci po niskim cenam ,videće teroristi i tvorci demokratije kako će bez rusije nafte i gasa ,Evropa nemože ni sebi pomoći a kamo li njima,,bravo za Rusiju i Putin
Subota 22.02.2014. 17:39
Da je Julija bila u Gvantamu bila bi Al Julija. ali ovako ona je Sveta Julija, Jos jedna u nizu otporasica koja je u redu na blagajni zapada a ciste savesti deli narod na istoku.
Subota 22.02.2014. 19:03
Tražim @Zeljo komentar, nema ga nešto da nam da analizu dogadjaja i strategiju koja će dovesti do velikog carstva ! Da ne luta šumama sa Janukovićem pod ruku objašnjavajući da je ovo što se desilo inače jako dobro za Ukrajinu, a naročito za Rusiju !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online