Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Nedelja 23.02.2014.
12:54
Srna A

Predsednik parlamenta v. d. predsednika Ukrajine

Ukrajinski parlament izglasao je da privremeno preda ovlašćenja predsednika države predsedniku parlamenta Aleksandru Turčinovu.

Sada bivši predsednik Ukrajine Viktor Janukovič
 

Turčinov je poslanike pozvao da podrže formiranje vlade nacionalnog jedinstva, uz ocenu da je to sada prioritet. On je dodao da pregovori o novoj vladi treba da počnu odmah, dan pošto je izglasana smena predsednika Viktora Janukoviča.

Pročitajte još:

* Julija Timošenko: Diktatura je pala, kandidujem se za predsednika

* "Ovo je državni udar, ne dam ostavku"

* Mig sa zapada za rušenje Ukrajine: Šta košta, neka košta!

Vlasti u Ukrajini izdale su nalog za hapšenje bivšeg ministra prihoda i dužnosti Aleksandra Klimenka i bivšeg glavnog tužioca Viktora Pšonke, rečeno je na zasedanju parlamenta.

Parlament je izglasao i smenu ministra spoljnih poslova Leonida Kožare, saradnika predsednika Janukoviča. Kožara je učestvovao u pregovorima sa stranim silama u vezi sa odlukom Janukoviča da ne potpiše trgovinski i politički sporazum sa Evropskom unijom, i umesto toga obnovi veze sa Rusijom.

Vršilac dužnosti tužioca Oleg Maknicki rekao je da je istraga otvorena, kao i da radi istražno-operativna grupa na privođenju ovih ljudi pred lice pravde.

Novi vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova Arsen Avakov rekao je pred parlamentom da policija sarađuje sa državnom bezbednošću i tužilaštvom u cilju istrage "teških zločina protiv ukrajinskog naroda".

POVEZANE VESTI

Nedelja 23.02.2014. 13:02
I sve je ovo u skladu sa evropskim vrednostima.
Nedelja 23.02.2014. 13:04
Gadafija su Rusi trebali spasit cak i ako nije bijo u najboljim odnosima sa Moskvom, ovako im prodje jednom e sad su se prisunjali Rusima pred vrata. Cak i ako bude rata oko krima itd to samo odgovara nato-u, sta ocekujemo sad ceo svet je protiv amera al niko im se ne suprostavlja, cak prisluskavaju merkelicku a ona samo ko baba roga digla noge. Napali su Siriju nekaznjeno Cionisti vjerovatno su rastrgnuti na sve strane, nasa zemlja nije dovoljno jaka da im odmah priskoci u pomoc ustvari mi smo najogrozenija nacija na svetu, venecuela puca sve zbog krvavog dolara koji je ko toalet papir nepokriven vec odavno
Nedelja 23.02.2014. 13:21
Pa to se zove "demokratija", parlament je pod kontrolom tkzv. ujedinjene opozicije, u kojoj su i desno-ekstremisti nacisti, sveze izabrani portparol je postavljen za predsednika, i sve je odmah u redu "po volji i za dobro naroda". nisu ispunili dogovor, nisu mogli da cekaju na izbore, sada ce oni da ih organizuju, znamo najdemokratskiji kao i na Kosovu, narod ce o svemu odluciti i dalje odlucivati, za "svoje dobro".
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online