Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Ponedeljak 24.02.2014.
11:32
Srna A

Ukrajina: Ekstremisti jači od američkih marioneta

SAD su se zbog svojih hegemonističkih ambicija umešale u unutrašnja pitanja Ukrajine, ali dešavanja na terenu govore da se situacija izmiče kontroli Vašingtona - upozorava internet stranica "Global riserč".

Ukrajini se crno piše (Foto: Ilustracija)
 

Plan Vašingtona za svrgavanje demokratski izabranih vlasti u Ukrajini i postavljanje marioneta suočava se sa dva problema. Prvi je taj što su marionete izgubile kontrolu nad protestima i naoružanim radikalnim elementima, povezanim sa nacističkom idreologijom, a drugi je činjenica da Rusija preuzimanje kontrole nad Ukrajinom smatra strateškom pretnjom po svoju bezbednost.

Pročitajte još:

* Demonstranti preuzeli kontrolu nad Kijevom

* Moskva: Ne napadajte Ruse, ne izazivajte rat

* "Anonimusi": Zapad finansira i kontroliše Klička

Sada nacionalistički elementi sa nacističkim korenima imaju kontrolu nad pobunom na zapadu Ukrajine, a ne američke marionete - navodi "Global riserč". Vašington je previdio činjenicu da su finansijski održivi delovi Ukrajine samo stari ruski regioni na istoku i jugu zemlje, koje je rukovodstvo nekadašnjeg SSSR-a pripojilo Ukrajini.

Ukoliko bi demokratski izabrana ukrajinska vlast bila svrgnuta, istočni i južni dijelovi mogli bi se vratiti pod okrilje Rusije. Zapadne delove bi opljačkali bankari i korporacije sa Zapada, dok bi baze NATO u Ukrajini bile na meti projektila "Iskander".

"U slučaju da se polovina Ukrajine vrati pod okriljem Rusije, to bi predstavljalo poraz za Vašington" - piše doktor Pol Krejg Roberts, nekadašnji pomoćnik američkog ministra finansija i šef deska dnevnika "Vol strit žurnal". Promena režima u Ukrajini za "tričavih" pet milijardi je "ništa" u poređenju sa ogromnim sumama potrošenim u Iraku, Avganistanu, Somaliji i Libiji, te sredstvima koje Vašington daje na bespilotne letelice ili za podršku Al Kaidi u Siriji.

Vašington troši ogromne iznose i radi opkoljavanja Irana sa 40 vojnih baza i nekoliko flota stacioniranih u Persijskom zalivu.

Za sada, pri pokušaju Vašingtona da promeni režim u Ukrajini nije bilo američkih žrtava - samo su Ukrajinci stradali, što je ide u korist SAD, jer mogu da za ta stradanja okrive vlasti, koje su i bile cilj svrgavanja - navodi internet-stranica "Global riserč".

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 24.02.2014. 11:38
Ono čega moraju svi da budu svesni je da RUSI JOŠ NISU NIŠTA REKLI NITI URADILI PO PITANJU UKRAJINE . Tek kada se RUSI IZJASNE BIĆE TAKO KAKO RUSI KAŽU I TAČKA . SVI MOGU DA "DUBE NA GLAVI" ALI O UKRAJINI RUSKA REČ ĆE BITI I POSLEDNJA I PRESUDNA .
Ponedeljak 24.02.2014. 12:03
Паметно су извели закључке. Најбоље би било за Украјинце да се њихова држава сачува кроз неки модел сличан босанском.Иако је и то лоше,али Русија би избегла НАТО базе на територији Украјине,а запад би добио нове "робове"за своју економију.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online