Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Četvrtak 27.02.2014.
12:52 >> 17:56h
Beta A

Janukovič: Ja sam legitimni šef države! I štite me Rusi

Svrgnuti predsednik Ukrajine Viktor Janukovič i dalje sebe smatra zakonitim šefom države, a sve odluke Vrhovne Rade smatra nelegitimnim. On je dodao da će u petak održati konferenciju za novinare u gradu Rostovu na Donu na jugu Rusije.

Odluke parlamenta nisu legitimne: Viktor Janukovič
 

Janukovič je to objavio u saopštenju koje prenose ruski mediji. On je kazao da sporazum između njega i lidera opozicije od 21. februara "nije realizovan", jer na ulicama "mnogih gradova vlada ekstremizam".

Pročitajte još:

* Raspisana međunarodna poternica za Janukovičem

* Rusija će zaštititi Janukoviča!

* KRVOPROLIĆE! U Kijevu još 44 mrtvih!

* Ukrajina krvari po SFRJ receptu

* VIDEO: Kamere snimile bekstvo Janukoviča!

"Odluke koje usvaja parlament u odsustvu mnogih članova Partije regiona i drugih partija, koji se boje za svoju bezbednost, a neki su bili podrvgnuti fizičkom nasilju i prinuđeni da napuste teritoriju Ukrajine, nezakonite su", naveo je Janukovič.

"U toj situaciji zvanično izjavljujem da sam odlučan da se do kraja borim za realizaciju važnih kompromisnih rešenja za izlazak Ukrajine iz duboke političke krize", naveo je on.

Janukovič je pozvao ukrajinsku vojsku da se ne meša u unutrašnje političke događaje. "U slučaju da neko da takvu komandu, ona će biti nezakonita i kriminalna", ocenio je Janukovič, navodeći da "postaje jasno" da narod na jugoistoku Ukrajine i u Krimu "ne prihvata bezvlašće i haos u zemlji, kada ministre bira gomila na trgu".

Jacenjuk novi premijer Ukrajine

Parlament Ukrajine podržao je predlog poslanika od srede i postavio Arsenija Jacenjuka za premijera te države. Za tu odluku glasao je 371 od 450 poslanika. Jacenjuk (39) će upravljati vladom nacionalnog jedinstva do prevremenih predsedničkih izbora raspisanih za 25. maj, pošto je prosle nedelje zbačen i smenjen tadašnji šef države, Viktor Janukovič.

Odlazeći ruski ombudsmen Vladimir Lukin izjavio je da je Janukovič je legitimni predsednik Ukrajine.

Lukin je bio predstavnik Rusije u pregovorima ukrajinske opozicije i Janukoviča, kojima su prisustvovali i predstavnici EU, ali se ispod sporazuma nije potpisao. 

Brižna braća s istoka

S druge strane, vlasti Rusije prihvatile su molbu Viktora Janukoviča da mu pruže zaštitu na teritoriji Rusije, navodi Interfaks pozivajući se na izvor u državnim organima Rusije.


"U vezi sa tim što je predsednik Janukovič zatražio od vlasti Rusije da mu osiguraju njegovu ličnu bezbednost, saopštavam da je taj zahtev odobren na teritoriji Rusije", rekao je taj izvor.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 27.02.2014. 13:29
Da bi sacuvao Ukrajinu i izbegao bratoubilacki rat moras uz pomoc Rusije da objavis neutralnost i spremnost na saradnju sa svima koji to zele.Bez uclanjenja u bilo koju organizaciju kao sto je NATO,EU ili EAU...To je jedini nacin da sacuvas zemlju,narod i da izbegnes krvoprolice,bratoubilacki a mozda i svetski rat....Svaki drugi put vodi u haos i nestanak Ukrajine....
Četvrtak 27.02.2014. 12:58
E,moj Janukovicu!?
Četvrtak 27.02.2014. 16:22
Могао је да прегази тенковима демонстранте,могао је опозиционе лидере да ликвидира,али није ништа урадио јер није желео крвопролиће.Да ли је опозицији то јасно? Ма шта они мислили, Јанукович је ипак сачувао животе огромног броја људи.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online