Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Petak 28.02.2014.
19:16 >> 22:40h
Beta A

''Putine, ne izazivaj rat''

Novi predsednik Ukrajine Aleksandar Turčinov pozvao je Vladimira Putina da povuče trupe sa Krima. Bela kuća ranije je apelovala je na Rusiju da poštuje teritorijalni integritet Ukrajine i napomenula da bi eventualna intervencija bila velika greška. Predsednik Rusije Putin ranije je u razgovoru sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel istakao da će učini sve da ne dođe do "eskalacije" nasilja u Ukrajini, i naglasio da je neophodno da se što je pre moguće normalizuje stanje u toj zemlji.

Mirotvorac: Vladimir Putin
 

Prelazni ukrajinski predsednik Aleksander Turčinov pozvao je u televizijskom obraćanju ruskog predsednika Vladimira Putina da "odmah zaustavi agresiju na Krim i povuče svoju vojsku" iz te autonomne ukrajinske oblasti.

Pročitajte još:

* Putin naredio proveru borbene gotovosti vojske
* Živ je: Nisam svrgnut, fašisti me ruše!
* Duma krči put Krimu ka Rusiji

* FA: Rusija ne može ni ratom ni gasom da pritisne Ukrajinu

"Obraćam se lično predsedniku Putinu, zahtevajući od njega da hitno zaustavi svoju neprikrivenu agresiju i povuče svoje vojnike sa Krima", rekao je Turčinov.

On je optužio Rusiju da je napala tu zemlju invazijom Krima i pozvao Putina da okonča "provokacije", pokušavajući da uvuče Ukrajinu u oružan sukob.

"Izaziva se konflikt, a zatim i aneksija teritorije", kazao je novi ukrajinski predsednik.

Putin je u telefonskom razgovoru sa nemačkom Merkelovom, britanskim premijerom Dejvidom Kameronom i s predsednikom Evropskog saveta Hermanom van Rompejem, rekao da je veoma važno što je pre moguće postići normalizaciju stanja u Ukrajini i izbeći širenje nasilja, saopštio je Putinov kabinet.

Kremlj ne navodi kada je razgovaralo četvoro zvaničnika, a dodaje da je glavna tema bila neophodnost intenziviranja saradnje ministarstava spoljnih poslova.

POVEZANE VESTI

Petak 28.02.2014. 20:18
Ako bi se razmislilo malo NATO pokušava da uveri Evropu kako ruska dostava gasa i nafte nije sigurna preko ključne zemlje Ukrajine i privoli ih na investicije u planirani svoj gasovod Nabukodonosor.Tako je to kad su velike pare u pitanju.Niti poštuju medjunarodne dogovore niti žale ljude postradale u sukobu.Bitno je da se otme unosan biznis pa makar istrebili tamo narod ko Indijance.Oni su spremni na sve vodjeni svojim BOLESNIM,SATANISTIČKIM,MATERIJALISTIČKIM,ALAVO ŽIVOTINJSKIM NAGONOM.
Petak 28.02.2014. 20:23
Koliko je poštujete vi, toliko neka je poštuje i Rusija. Ni manje, ni više. Nije Rusija magarac kao mi na Balkanu, pa da sluša vaše ultimatume dok se vi ponašate drsko.
Petak 28.02.2014. 21:00
Kako im nije bilo stalo do suvereniteta ex-YU, Srbije, Afganistana, Iraka, Libije, Sirije..., ali sada Ukrajine, pošto su ruski interesi u pitanju, apel za apelom !!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online