Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
22
Subota 01.03.2014.
15:20 >> 19:41h
Beta A

Savet podržao Putina, ide vojska na Krim

Članovi Gornjeg doma Saveta Federacije odobrili su zahtev predsednika Rusije Vladimir Putina, koji je zatražio dozvolu da pošalje vojne snage u Ukrajinu do normalizacije situacije u toj zemlji, saopštio je Kremlj. Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov rekao je da će Putin doneti odluku o uvođenju vojske u Ukrajinu, kao i o tome da li će povući ruskog ambasadora iz SAD u zavisnosti od situacije.

Zabrinut razvojem situacije na Krimu: Vladimir Putin
 

"To je tačka gledišta Saveta federacije. Odluku donosi predsednik. Za sada nema te odluke", rekao je Peskov.

Peskov je kazao da je Putin dobio "ceo spisak sredstava koja su neophodna da se reši situacija, kako što se tiče uvođenja vojske, tako i što se tiče povlačenja ambasadora iz SAD".

"Ipak, treba naglasiti, da ni prvu, ni drugu odluku predsednik za sada nije doneo. Takvih odluka za sada nema", kazao je Peskov.


Savet federacije, koji je odobrio zahtev Putina, ima 166 članova. Na početku sednice bilo je problema sa kvorumom, ali je predsednica tog doma Valentina Matvijenko kazala da senatori imaju pravo da glasaju za druge.

Prva registracija pokazala je prisustvo 85 poslanika, što je bilo dovoljno za kvorum. U direktnom prenosu prikazano je rukovodstvo tog doma, i pojedini senatori koji su istupali, ali nijednom nije prikazana cela sala.

Putin je na osnovu Ustava zatražio korišćenje oružanih snaga na teritoriji Ukrajine.

Zahtev je obrazložen vanrednom situacijom u Ukrajini i pretnji ruskim građanima na teritoriji te zemlje, kao i ruskim snagama na ruskim vojnim objektima u Ukrajini na osnovu međunarodnih sporazuma.

Pročitajte i:

* Vlasti Krima: Putine, pomagaj!

* Invazija Rusa na Krim!

* Obama: Rusijo, smiri se!

* Zašto je Krim toliko važan Rusiji?

Britanski ministar spoljnih poslova Vilijem Hejg rekao je da potez Rusije predstavlja "potencijalno opasnu pretnju" suverenitetu, nezavisnosti i teritorijalnom integritetu Ukrajine.

Hejg je istakao da je razgovarao sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovim o načinima smirivanja situacije, kao i da je pozvao ruskog ambasadora kome je prenio zabrinutosti Londona. 

POVEZANE VESTI

Subota 01.03.2014. 15:28
SJAJNO!!! SVAKA CAST!!!! Nema prolivanja ruske krvi!!!
Subota 01.03.2014. 15:38
За ову вјест живим . Слава Руском оружју!!!!
Subota 01.03.2014. 15:36
Брво Путине,еби америчка гофна
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online