Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
26
Četvrtak 06.03.2014.
19:18
Beta A

Rusija Americi: Nemojte vi o moralu, a bombardovanje Srbije, rat u Iraku...

Rusija je danas ocenila da je "ciničan" i "neprihvatljivo arogantan" objavljeni tekst Stejt dipartmenta koji sadrži spisak "deset pogrešnih tvrdnji" predsednika Vladimira Putina o Ukrajini.

Foto: Ilustracija
 

U tih deset tačaka "cinično je iskrivljena stvarnost", ocenilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije u saopštenju. "Nećemo se povući pred propagandnom prizemnog nivoa. Ponovo imamo posla s neprihvatljivom arogancijom i pretenzijama na pravo na
posedovanja istine", piše u ruskom dokumentu.

"Sjedinjene Države ne mogu imati pravo na moralisanje o poštovanju međunarodnih standarda i suvereniteta drugih zemalja", ukazuje se u saopštenju. "Šta je bilo bombardovanje bivše Jugoslavije ili upad u Irak pod falsifikovanim izgovorom?", pita ministarstvo.

Pročitajte još:

Ruski vojnici na Krimu

* "Ukrajinski vojnici su okupatori"

* Rusi blokirali sve baze na Krimu

* Rusi zauzeli raketne baze na Krimu

* Drama u Ukrajini, a Rusi testiraju rakete

* "Rusija je odlučila da je Krim njen"

* Govor brojki: Ako bude rata, Rusija će smožditi Ukrajinu

Stejt department je prošle noći kritikovao stavove Putina o Ukrajini tako što ih je pobio tačku po tačku u tekstu nazvanom "Deset pogrešnih tvrdnji" i uporedio stavove ruskog predsednika sa izrekom pisca Fjodora Dostojevskog.

"Rusija priča lažne priče da bi opravdala svoje nelegalne akcije u Ukrajini, ali svet nije video toliko iznenađujuće rusko prozno delo još od kada je Dostojevksi napisao da 'formula prema kojoj je dva i dva jednako pet, i nije neprivlačna' ", objavio je Stejt department, aludirajući da Putin laže.

Stejt department je naveo deset izjava Putina kojima on, kako piše Vašington, "opravda rusku agresiju u Ukrajini", a zatim i "činjenice koje on u svojim tvrdnjama ignoriše ili iskrivljuje".

U americkom tekstu se povodom Putinovog stava da su vojne objekte na Krimu zauzele "odbrambene grupe građana", kaže da su to pripadnici ruske službe bezbednosti koji koriste vozila registrovana u Rusiji i samo o sebi kažu ko su.

Stejt department povodom izjave Putina o tome da Rusija deluje u okviru Sporazuma o prijateljstvu sa Ukrajinom iz 1997, kaže da taj dokument od Rusije zahteva da poštuje teritorijalni integritet Ukrajine koji Moskva, međutim, sada krši.

U tekstu Stejt dipartmenta se osporavaju i Putinove tvrdnje o sporazumu vlasti i opozocije u Ukrajini o rešavanju krize, od 21. fenruara, o neligitmnosti nove vlasti Ukrajine, o navodnoj humanitarnoj krizi u toj zemlji, i o ugroženosti ruske manjine i
ruskih vojnih baza.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 06.03.2014. 19:21
Teški zločini u Vijetnamu gdje je zemljište trovano pesticidima, a nuklearne bombe nad civilima u Japanu avgusta 1945. itd.itd. BEZBROJ ZLOČINA SAD NIKAD OSUĐENIH. Dokad više???!!!
Četvrtak 06.03.2014. 19:21
STRAŠNO je kada najveći SVETSKI KASAPI ( NATO I EU ZLIKOVCI ) PRIČAJU BILO ŠTA O MORALU . ONI SU POBILI VIŠE LJUDI NEGO HITLER I SVI OSVAJAČI I DIKTATORI ZAJEDNO .
Četvrtak 06.03.2014. 19:57
Tako je Putine pravoslavni brate,podsjeti americke degenerike sta su radili svasta po svijetu.sve se im se vratiti milo za drago,gledace oni kako i njihova djeca pate.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online