Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
25
Petak 07.03.2014.
13:06
O. Ikodinović - Vesti A

Srbi i Rusi braća kad je najteže

Dolazak petorice srpskih dobrovoljaca u Sevastopolj propratili su i pozdravili svi ruski mediji i tamošnja javnost. Članovi Četničkog pokreta, na čelu sa Milutinom Mališićem, stigli su pre dva dana na Krim kako bi pomogli lokalnim jedinicama samoodbrane i ruskim kozacima da osiguraju red na kontrolnom punktu u blizini grada.

Srbi cene naše ratovanje: Aleksandar Kravčenko

Aleksandar Kravčenko, kozak, bivši ruski dobrovoljac, veteran bosanskog rata devedesetih godina, član Centralnog saveta pokreta Narodni sabor, predsednik Sveruske društvene organizacije Kosovski front, rukovodilac projekta za pružanje pomoći vojno-rodoljubivom vaspitanju Stjag i urednik sajta "Srpska.ru" za "Vesti" kaže da je takav gest srpske braće bio potpuno očekivan.


- Ja sam to očekivao, ali nisam očekivao tako brzu reakciju. Nisam išao u Ukrajinu, i trenutno nisam u kontaktu sa njima, ali ih poznajem... To je, po meni, prirodna reakcija uzimajući u obzir sva dešavanja na prostoru Srbije i Rusije u poslednjih 25 godina, kao i neraskidive, istorijske veze naših naroda.


Kravčenko kaže da ovo nije prvi put da srpski dobrovoljci iskazuju želju da pomognu svom bratskom ruskom narodu.

Rusa i Srba 150 miliona

Pročitajte još:

* Rusija Americi: Nemojte vi o moralu, a bombardovanje Srbije, rat u Iraku...

* "Krimska kriza zbog Kosova"

* Srpski dobrovoljci u Sevastopolju

* Ukrajina vruć krompir za Srbiju

Srpski dobrovoljci na Krimu
 


- Bilo je takvih pokušaja i ranije, kada je bio rat na Kavkazu. Javljali su se, želeli su da dođu... Tada je to bilo tehnički teže izvodljivo, pa nam se zbog toga nisu pridužili. Sada, kada je reč o Ukrajini i Krimu, tehničkih problema nema. Dolazak srpskih dobrovoljaca u Sevastopolj svakako je za nas od velikog značaja. Ne vojnog, već pre svega političkog i moralnog. Dobrovoljci su, u svakom slučaju, faktor stabilnosti - zaključuje Kravčenko.
Ovaj kozak za sada ne planira da se pridruži sunarodnicima u Ukrajini, ali kaže da je mnogo njegovih prijatelja i saboraca već bilo i još su tamo.


- Moji prijatelji su bili u Sevastopolju i u Kijevu, i preneli su mi svoje utiske. Situacija je takva kakva jeste. Nema se tu šta dodati i reći više od onoga što je već objavljeno u medijima - dodaje Kravčenko.
 

Razočaran u Beograd

Aleksandar Kravčenko je osnivač i sveruskog pokreta Kosovski front, koji je osnovan dan nakon proglašenja nezavisnosti Kosova, kao odgovor na nasilno otimanje Kosova i Metohije od Srbije. On je okupio brojne pristalice širom Rusije, Ukrajine i Belorusije, i od tada brojnim akcijama pomaže srpski narod na KiM.
Za sada, kaže, ne planira da u skorije vreme ponovo ide na Kosovo, sve dok ne vidi spremnost Srbije da stane u odbranu svoje svete zemlje.

POVEZANE VESTI

Petak 07.03.2014. 13:13
Juce sam cuo govor ovog Malisevica kada se obratio Rusima na Krimu,i samo mogu da kazem: Bruka i zalosno da nas jedna pijana budala tako predstavlja.
Petak 07.03.2014. 13:50
bravo za cetnike svaka cast i nama kad je trebalo dosli su rusi upomoc u bosni a i za vreme bombardovanja srbije oborili su americki nevidljivi avion od tada su im svi vidljivi he he he he eh
Petak 07.03.2014. 15:55
Svima koji su otišli na Krim,kapa dolje,svi koji mogu da odu i treba da odu,svako poštovanje.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online