Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Nedelja 09.03.2014.
16:34 >> 17:10h
Srna A

"Referendum na Krimu je legitiman"

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da se koraci koje preduzima zakonito rukovodstvo Krima baziraju na normama međunarodnog prava i treba da osiguraju legitimne interese stanovnika poluostrva.

Upozorio Merkelovu i Kamerona: Vladimir Putin, predsednik Rusije
 

Putin je u današnjem telefonskom razgovoru sa nemačkim kancelarom Angelom Merkel i britanskim premijerom Dejvidom Kameronom skrenuo pažnju da aktuelne vlasti u Kijevu ne preduzimaju nikakve akcije protiv divljanja ultranacionalističkih i radikalnih snaga u Kijevu, i u mnogim drugim regionima.

Pročitajte još:

Ruski vojnik na Krimu

* Američki vojnici plaćenici stigli u Ukrajinu?

* ''Ne damo Rusima ni centimetar naše zemlje''

* Rusi zauzeli granični prelaz, Kijev blokirao račune Krimu

* Nova Kerijeva pretnja Rusiji

* ''Rusiji potrebno bolje oružje zbog NATO''

"Nastavljeno je razmatranje krajnje složene društveno-političke situacije u Ukrajini, kao i pitanja koja se tiču referenduma na Krimu, koji je zakazan za 16. mart", saopšteno je iz Kremlja.

U saopštenju se dodaje da je, bez obzira na razlike u ocenama događaja, tokom razgovora Putina sa Merkelovom i Obamom izražen zajednički interes za smanjenje napetosti i što skoriju normalizaciju situacije.

"Lideri su razmenili mišljenja o mogućim međunarodnim naporima za rešavanje krize", navodi se u saopštenju i dodaje da je dogovoreno da se nastave radni kontakti, između ostalog, i na nivou ministara spoljnih poslova.

Vašington neće priznati aneksju Krima

Vašington neće priznati rusku aneksiju Krima ukoliko stanovnici ovog regiona glasaju za odvajanje od Ukrajine na referendumu naredne sedmice, rekao je danas zvaničnik američke nacionalne bezbednosti Toni Blinken. On je za Si-En-En istakao da će se Rusija naći pod "velikim međunarodnim pritiskom" nakon referenduma na Krimu.

 

Prema njegovim rečima, u slučaju aneksije Krima, SAD to neće priznati, kao ni veći deo sveta. "Povećaće se međunarodni pritisak na Rusiju. Predsjednik SAD Barak Obama najavio je naše sankcije, kao što su to učinili i Evropljani, i one će biti povećane", rekao je Blinken.

 

Obama je ranije rekao da referendum na Krimu predstavlja kršenje međunarodnog prava i Ustava Ukrajine. On je prošle sedmice najavio sankcije, uključujući zabranu putovanja i "zamrzavanje" sredstava pojedincima "odgovornim za rusku vojnu intervenciju na Krimu".

POVEZANE VESTI

Nedelja 09.03.2014. 17:32
Krim nije Rusija. Krim je Ukrajina. Čečenija nije Rusija. Aljaska nije Rusija.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online