Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Subota 15.03.2014.
22:19
Beta A

Posmatrač iz Srbije: Sve spremno za referendum na Krimu

Potpredsednik Skupštine Srbije Nenad Popović, koji je posmatrač na referendumu za pripajanje Krima Rusiji, rekao u Simferopolju da su sve pripreme "u skladu s međunarodnim standardima" i da "kao ekspert očekuje veoma visoki odziv birača".

Potpredsednik Skupštine Srbije Nenad Popović je posmatrač na referendumu za pripajanje Krima Rusiji: Sve je u skladu s međunarodnim standardima
 

"Ovde se nalazi 135 međunarodnih posmatrača iz 23 zemlje. Sve što je neophodno za referendum postoji", rekao je Popović na konferenciji za novinare s još nekoliko posmatrača, prenela je televizija Rusija 24.

Popović je rekao da je obišao više biračkih mesta i da je po standardima OEBS-a zaključio da "priprema za referendum ide apsolutno normalno", kao i da nema nikakvog pritiska na birače.

Ruski veto prkosi Ujedinjenim nacijama

"Sve što smo danas videli, apsolutno odgovara međunarodnim standardima", rekao je Popović.

Prema njegovim rečima, komisija za sprovođenje referenduma uspela je sve da pripremi na vreme, uključujući i dan predizborne tišine.

Na pitanje novinara ko finansira te posmatrače i po kom principu su ušli u grupu posmatrača, Mateuš Sikorski, bivši poslanik iz Poljske nije odgovorio direktno i naveo samo da je sve "prozračno" i da je reč o sredstvima koje EU izdvaja za nevladine organizacije, ne navodeći koje.

"SAD i Britanija na Kosovu napravili presedan"

Na pitanje na koji se način situacija u Krimu razlikuje od one na Kosovu, Čečeniji ili Tibetu, Srđa Trifković je kazao da to pitanje treba uputiti SAD i Velikoj Britaniji jer oni tvrde da se Krim ne može uporediti s Kosovom. Prema njegovim rečima, oni su na Kosovu napravili "presedan", bez obzira što sada tvrde suprotno. A to je, prema njegovim rečima, pravo oblasti da se odvoji na osnovu želje većine stanovništva.

Srđa Trifković, koji je predstavljen kao urednik "Amerikn hronikl", rekao je da za njihovu misiju nije "prioritetan novac". Na pitanje da li posmatrači vide "protivrečnost sa svojim ocenama" u odnosu na činjenicu da "ogromna količina propagande i ogromna količina medijske podrške ide iz Rusije o tome kakva preimućstva očekuje stanovnike Krima od pripajanja Rusiji", Belo Kovač iz Mađarske kazao je da se na to pitanje ne može odgovoriti, jer je "na snazi izborna tišina".

Na konstataciju novinara da su danas, kada je na snazi izborna tišina, na ulicama Simferopolja samo plakati s pozivom da se glasa za pripajanje Rusiji, on je kazao da će "sutra o tome postaviti pitanje".

POVEZANE VESTI

Subota 15.03.2014. 22:16
Знамо и без посматрача да је референдим легалан.
Subota 15.03.2014. 22:55
Русија и Крим сутра исправљају комунистичку одлуку комунистичког вође, украјинца Хрушчова, да се Крим отме Русији и додели Украјини. Зашто ли ови са запада одобравају и штите комунистичке одлуке и декрете...?
Subota 15.03.2014. 22:52
Za one koji neznaju šta nam spremaju, pročitajte. Obratite pažnju na deo oko Ustava. http://www.jutarnji.hr/vuciceva-pobjeda-nece-biti-trijumfalna--gdje-je- pogrijesio-/1173722/
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online