Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 18.03.2014.
03:33
Vesti A

Pol dva puta prevario smrt!

Kao i svi svi ostali članovi familija putnika nestalog aviona Malezija erlajnza, i Danica Viks i dalje čeka bilo kakav konkretan odgovor na pitanje - šta se desilo s letelicom u kojoj je bio i njen muž Pol.

Avion kompanije ''Malezija erlajns''
 

U pertskom nedeljniku "Sandej tajms" ona je iznela više detalja o svojoj porodici, među kojima i da je Pol bio blizu smrti ranije dva puta. Ipak, bila je suviše uzbuđena da komentariše najnovije informacije koje su se pojavile za vikend - da je Boing otet. Pol je, priča Danica, 72 sata pre nego što se ukrcao na avion, vodio starijeg sina Linkolna (3) u zoo-vrt, organizovao mu specijalnu vožnju kroz obližnji vinograd i igrao s njim kriket u dvorištu.


Pre puta, za familiju u kojoj su i njegova majka i brat, priređena je večera, a on je skoro ceo dan proveo sa sinovima Linkolnom i Džekom, kome je svega 11 meseci. Uz to, završio je farbanje kuće i našao vremena da kupi nove farmerke.


Mašinski inženjer iz Novog Zelanda, koji se preselio u Zapadnu Australiju posle potresa u Krajstčerču, trebalo je u Mongoliji da počne četvoronedeljnu smenu u tamošnjem rudniku. Želeo je da radi, ali mu nije bilo drago da napušta one koje voli.

Dani košmara

Njegova žena provela je poslednjih osam dana u nezamislivom košmaru. Novinarima kaže da je njen muž, bivši novozelandski vojnik, bio omiljen kao otac koji je brinuo u familiji. Samo koji trenutak pošto se s njima izljubio na aerodromu, poslao im je mejl s porukom da mu već nedostaju. Dok se vozila s aerodroma, Danica nije prestajala da plače. Bilo joj je teško da se pomiri da ceo mesec neće biti zajedno sa "najboljim prijateljem", koga je srela sa 23 godine, tokom minhenske pivske fešte.
 

Neizmerna ljubav

Danica kaže da će uvek pamtiti osećanja koja je izazvala priča o tri irska doktora, koji su nestali na letu Er Fransa 447.


- To je bilo tako tragično, oni su se svi vraćali na poslove o kojima su maštali i pred njima je bila sjajna budućnost. I nakon što mi je Pol rekao da želi da održim živu uspomenu na njega, ja sam pomislila: ako bude samo jedna osoba koja bude čitala o njemu, barem će ta osoba znati ko je bio Pol Viks. Plus, želim da ostane nešto za moje dečake. Nadam se da će se oni jednog dana sećati mame koja je pričala o njihovom ocu. Obožavam tog čoveka i želim da ceo svet zna za to.

Ona mu je odgovorila na poruku i rekla da će morati da na Linkolnovom fudbalskom treningu stavi njegove sunčane naočari da joj se ne bi videle oči crvene od plača. Posle toga, radila je što su obično radili svi zajedno petkom uveče - pili čaj, jeli keks i gledali televiziju.


Danica je otišla u krevet, ne znajući da je Pol odgovorio na njenu poruku. Sutradan ujutro, izašla je iz kuće da obavi redovne poslova. Tek kad se vratila kući u subotu po podne, pročitala je poruku.


- Da, i ja tebe volim. Vi ste moj svet, ti i dečaci učinili ste od mene celu ličnost - citira Danica poruku svog supruga.


Ona navodi da je ostavila Skajp uključen, zato što joj je Pol rekao da ne može da je zove iz Kuala Lumpura jer internet-veze nisu dobre, ali da će je nazvati čim slete u Peking. Nikada nije nazvao.


Oko šest sati od prvog izveštaja da je nestao avion na liniji MH370, Danica je primila poziv novinarke s Novog Zelanda koja joj je saopštila potresnu novost.


- Ona me pitala je li Pol Viks tamo i ja sam rekla: "Ne, on je na putu u Mongoliju." Onda je ona rekla: "Kad ste poslednji put razgovarali s njim?" Rekla sam joj da mi je poslao mejl iz aerodromskog salona u Kuala Lumpuru i da je to poslednje što sam čula o njemu. Onda je ona kazala: "Vi znači ne znate", a ja sam je upitala: "O čemu se radi?" Rekla mi je da bi trebalo da nazovem novozelandski konzulat, jer je došlo do nesreće. Naravno, odmah sam pomislila na "avionsku nesreću". Otrčala sam u dvorište i počela da vrištim.


Koji minut posle toga, u kuću je stigla Polova familija koja živi pet kuća dalje.
- Oni su čuli tog jutra za avion, ali nisu povezali stvari - kaže Danica.

Potraga za informacijama

Tada su počeli da traže mogu li išta više da saznaju. Pokušali su sa novozelandskim konzulatom, ali su greškom kontaktirali australijske vlasti i odatle su im potvrdili da je Pol bio na letu MH370. Ni u tom trenutku oni nisu imali nikakvih službenih informacija ni od koga u vezi sa nestalim avionom. Tek u šest uveče, od aviokompanije stigao je prvi telefonski poziv. Od tog trenutka, Danicu razdiru emocije. Svesna je da, sa svakim danom koji prođe, sve su manje šanse da njen muž uđe na vrata njihove kuće, ali je nada još ne napušta.


- Ovo je najteže. Taj deo mene koji ne želi da zna, deo koji ne želi da se pomiri i održava se na nekoj nadi, ali, sve je izglednije da bi trebalo to da prihvatim. Treba da znam da li se moj Poli vraća, a ako ne, onda treba da se pripremim za to zajedno s dečacima.

Život na putu

Bračni par se sreo na autostopiranju kroz Evropu, a dve nedelje iza toga preselili su se u London i delili krov nad glavom. Kasnije su se preselili na Novi Zeland, gde ih je zatekao zemljotres. Mongolija je trebalo da bude sledeća etapa njihovih života, dobrim delom provedenih na putovanjima.

Malo pre Nove godine, familija je, nedaleko od svoje kuće, imala tešku saobraćajnu nesreću.


- Taj udes bio nam je ozbiljno upozorenje. Posle toga smo odlučili da sredimo testamente. Takođe smo razgovarali o tome šta bi svako od nas mogao da uradi ako se dogodi nezamislivo. Pitao me je da li bih odgajala decu bez njega. Rekla sam: "Ne, ne želim da se to desi", ali je on rekao: "Treba da misliš o tome." Kazao je da ima potrebu da mi iznese svoje želje i ja sam mu kazala svoje. Drago mi je da smo tako razgovarali.


Deo tog razgovora, kaže ona, bilo je obećanje da će održavati živom uspomenu na njega. Prošle nedelje, Danica je stoga imala veći broj intervjua, u nastojanju da obezbedi da njen suprug ne bude samo još jedan od putnika nestalog aviona.

POVEZANE VESTI

Utorak 18.03.2014. 08:02
JOS SAMO NEKI DAN DA PRODJE OVA GUZVA OKO IZBORA , PA CE SUPER VUCKO DA NADJE TAJ AVION.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online