Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Ponedeljak 17.03.2014.
09:44
Beta A

Obama zapretio Putinu zbog Krima

Američki predsednik Barak Obama rekao je u telefonskom razgovoru ruskom predsedniku Vladimiru Putinu da je Rusija ugrozila suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine zbog čega su SAD i evropski partneri spremni da Rusiji "nametnu dodatne troškove" zbog njenog delovanja, saopštila je u nedelju Bela kuća.

Zahladneli odnosi: Vladimir Putin i Barak Obama, predsednici Rusije i SAD
 

Kremlj je prethodno saopštio da su se Obama i Putin u telefonskom razgovoru dogovorili da zajedno pokušaju da stabilizuju situaciju u Ukrajini. Bela kuća je međutim saopštila da je Obama poručio da SAD i međunarodna zajednica nikada neće priznati referendum na Krimu koji, kako se navodi, "krši ukrajinski ustav" i koji je "održan pod prinudom ruske vojne intervencije".

Pročitajte još:

* Keri Lavrovu: Povucite se iz Ukrajine!

"On je naglasio da su ruske akcije prekršile suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine, i da smo, u koordinaciji s našim evropskim partnerima, spremni da nametnemo dodatne troškove Rusiji zbog njenog delovanja", navodi se u saopštenju.

Obama je, dodaje se, naglasio da postoji "jasan put za rešenje te krize - diplomatski, na način koji odgovara i intersima Rusije i naroda Ukrajine". Američki predsednik je rekao da ukrajinska vlada nastavlja da preduzima korake za popuštanje krize, posebno pripremom za izbore na proleće i ustavnih reformi. On je zatražio podršku Rusije za hitno razmeštanje međunarodnih posmatrač a za sprečavanje nasilja u Ukrajini.

Obama je naveo i da nema diplomatskog rešenja krize dok ruske vojne snage nastavljaju upade u ukrajinsku teritoriju.  Dodao je da je državni sekretar Džon Keri i dalje spreman da sarađuje s ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejom Lavrovom i
ukrajinskom vladom u traganju za diplomatskim rešenjem krize.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 17.03.2014. 09:55
Vec odavno bi Ameri sprzili Rusiju, da se ne plase poteza Moskve koji bi usledili.
Ponedeljak 17.03.2014. 09:56
Preti?????Medjedu s resetom??.Nije Rusija mala Srbija pa da joj preta i bombarduju RUSIJA JE BRE SILA. Zivela Rusija i njen predsednik Vladimir Putin.
Ponedeljak 17.03.2014. 10:15
Arogancija SAD. Sta je sa njihovim krsenjem medjunarodnog prava i Povelje UN, suvereniteta drugih drazva u svetu koje su SAD prekrsila, prekrojila, bombardovala, izvrsila zlocine...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online