Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Četvrtak 20.03.2014.
15:26 >> 17:17h
rt.com, Srna A

Rusi uzvraćaju udarac: Sankcije za SAD

Rusija je uvela sankcije američkim zvaničnicima i političarima, saznaju svetski mediji. Na listi, koju čine 10 imena, nalaze se savetnica predsednika SAD Baraka Obame za međunarodnu trgovinu, Kerolajn Etkinson, i senator Džon Mekejn.

Očekivan odgovor na sankcije EU i SAD: Sergej Rjabkov
 

Na listi su još član Predstavničkog doma Kongresa Džon Bener, kao i stariji savetnik predsednika Obame Danijel Fajfer.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da je uvođenje sankcija za neke zvaničnike SAD odgovor na američke sankcije.

''U odgovoru na sankcije koje je uvela američka administracija protiv ruskih zvaničnika, ministarstvo spoljnih poslova Rusije objavilo je uvođenje recipročnih sankcije protiv istog broja američkih političara i zakonodavaca'', stoji u saopštenju ruske diplomatije.

''Pretiti našoj zemlji na takav način, kako je već Vašington mogao da konstatuje, nije primereno i kontraproduktivno je'', stoji u saopštenju.

Sankcije je ranije u toku dana najavio i zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov, i tom prilikom istakao da odgovor Moskve neće biti samo restrikcije usmerene na pojedince iz administracije SAD.

"Razmatramo širok spektar mogućih odgovora. To može da uključi recipročne mere, poput sastavljanja određenih listi američkih zvaničnka, ali ne samo predstavnika administracije, nego i predstavnika ostalih struktura koje utiču na američku politku", rekao je Rjabkov.

On je naglasio da ne treba sumnjati da će uslediti takav odgovor, preneo je "Glas Rusije".

Pročitajte još:

* EU i SAD uvode sankcije Rusima

* Ruska Duma: Svi hoćemo sankcije!

* Krim se vraća kući: Putin i Krimljani potpisali sporazum o pripajanju Rusiji

Ban Ki Mun veoma zabrinut zbog krize u Ukrajini

Generalni sekretar UN Ban Ki Mun izjavio je na početku susreta s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u Moskvi da je "veoma zabrinut" zbog ukrajinske krize.

"Kao generalni sekretar mogu da budem samo veoma zabrinut zbog situacije", rekao je Ban izražavajući želju da razgovara o krizi u Ukrajini s ruskim predsendikom.

Putin je pozdravio ulogu koju su UN do sada imale u rešavanju sukoba u svetu. "Veoma cenimo vaše dosadašnje napore u rešavanju kriza u svetu", rekao je on.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 20.03.2014. 17:20
To braco Rusi ..ebi te im sve po spisku.
Četvrtak 20.03.2014. 17:25
Bolje i rat sankcijama, nego bombama!
Četvrtak 20.03.2014. 20:30
Rusijo uvedi sankcije i EU gamadima!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online