Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 20.03.2014.
17:30 >> 22:02h
Beta, Telegraf A

Prorusi zauzeli tri ukrajinska vojna broda

Proruske grupe zauzele su tri ukrajinska vojna broda ("Hmeljnicki", "Luck" i "Termopilj") u Sevastopolju. Ukrajina je saopštila da njene trupe na ukrajinskom poluostrvu Krimu dobijaju pretnje otkako Evropska unija (EU) razmatra nove sankcije protiv Rusije zbog aneksije tog crnomorskog poluostrva.

Prorusi "aktivni": Prilikom zauzimanja korvete "Kmelnicki" u Sevastopolju došlo je do pucnjave, ali nije bilo žrtava
 

Napetost u tom regionu i dalje je visoka, uprkos oslobađanju ukrajinskog mornaričkog komandanta kog su prethodno držale proruske snage, prenosi Asošiejted Pres (AP). Po rečima fotografa AP-a sa mesta događaja, prilikom zauzimanja korvete "Kmelnicki" u Sevastopolju došlo je do pucnjave, ali nije bilo žrtava.

17:41 - Postoji mogućnost da Rusija planira da nastavi da šalje vojsku na ukrajinsku teritoriju, rekao je u ukrajinski predstavni pri UN-u u Ženevi Jurij Klimenko govoreći diplomatama o stanju ljudskih prava u Ukrajini. "Postoje naznake da je Rusija na putu da izvede vojnu intervenciju punih razmera na istoku i jugu Ukrajine", rekao je Klimenko.

Pored toga, proruske snage takođe su zauzele brod "Luck" i "Termopilj", a ukrajinsko Ministarstvo odbrane još se nije oglasilo povodom tih događaja.

Zamenik ukrajinskog ministra odbrane Leonid Polijakov optužio je ruske trupe da konstantno prete da će napasti vojne baze u kojima su ukrajinske trupe, prenela je novinska agencija Interfaks.

* Ruska vojska dobila pojačanje: Suhoj 34 i zvanično deo avijacije

* Duma ratifikovala sporazum sa Krimom

* Teške reči u SB: Rusija je lopov, ali Krim nije vaš

Ukrajinski ambasador u Ujedinjenim nacijama (UN), Juri Klimenko, u Ženevi je upozorio na brzo pogoršanje odnosa između Ukrajine i Rusije, tvrdeći da izgleda da se Rusija priprema za vojnu "invaziju" u više oblasti u Ukrajini.

Klimenko je rekao da postoje "indicije da je Rusija na putu da pokrene punu vojnu intervenciju na istoku i jugu Ukrajine" otkako je anektirala Krim. On je dodao da je njegova tvrdnja zasnovana na informacijama dobijenim od nevladinih organizacija.

Nemačka kancelarka Angela Merkel je, u obraćanju nemačkom parlamentu, rekla da EU priprema dodatne sankcije i da je održavanje foruma grupe osam vodećih svetskih ekonomija (G-8), planirano za jun ove godine u Sočiju, suspendovano na neodređeno vreme.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 20.03.2014. 17:41
Ukrajinci za sada rade za sebe NAJBOLJU moguću stvar a to je što ne upotrebljavaju silu protiv RUSA . To nervira EU I NATO ZLIKOVCE jer oni su uvek željni TUĐE KRVI .
Četvrtak 20.03.2014. 18:32
Kako nebi predali brodove,za koga da se bore,trebaju biti patriote i izginuti,politicari kradu i zapovjedaju a oni ni platu nedobiju,,mnogi ce ostati i dalje u vojnoj sluzbi ali za novog gazdu i za vecu zaradu.
Četvrtak 20.03.2014. 21:05
како ме нервира ово ПРОРУСИ, који је то народ и од када датира'?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online