Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Četvrtak 20.03.2014.
17:17
Beta A

Obama: Uvodimo nove sankcije Rusiji

Predsednik SAD Barak Obama najavio je u četvrtak uvođenje novih sankcija "ključnim sektorima" ruske ekonomije, pojedincima u Rusiji i jednoj ruskoj banci, kao odgovor na akcije Kremlja u Ukrajini.

Izoluju Rusiju zbog Krima: Barak Obama
 

"Rusija mora da shvati da će je dodatno zaoštravanje samo izolovati od međunarodne zajednice", kazao je Obama na kratkoj konferenciji za novinare u Beloj kući, posvećenoj Ukrajini.

Američki predsednik kazao je da je potpisao novu uredbu kojom se Vašingtonu omogućava da uvede sankcije za ključne sektore ruske ekonomije, ukoliko Moskva ne promeni ponašanje. On je upozorio da bi te mere mogle da imaju "ozbiljne posledice" po rusku ekonomiju.

Pročitajte još:

* Teške reči u SB: Rusija je lopov, ali Krim nije vaš

* AFP: Nova era sukoba Rusije i Zapada

* Rusi uzvraćaju udarac: Sankcije za SAD

* Rusija Americi: Nemojte vi o moralu, a bombardovanje Srbije, rat u Iraku...

* ''Niko nema pravo da bez razloga pošalje trupe u drugu državu''... sem SAD

Kako je precizirano na sajtu američke vlade, SAD će uvesti nove sankcije za 20 pojedinaca u Rusiji, među kojima će biti državnih zvaničnika, ali i predstavnika drugih sektora.

Na listi onih kojima se uvode sankcije su viši ruski zvaničnici Aleksej Gromov, Sergej Ivanov i Sergej Nariškin, kao i biznismeni Genadij Timčenko, Arkadij i Boris Rotenberg, kao i predsednik ruske železnice Vladimir Jakunin, preneo je ruski RT.

Sankcije će biti uvedene i Ruskoj banci, za koju američki zvaničnici navode da je bliska Kremlju.

"Preduzimamo ove mere u okviru reagovanja na ono što je Rusija učinila na Krimu", rekao je Obama, dodavši i da će podrška SAD saveznicima u NATO ostati "neuzdrmana".

Američki predsednik kazao je da se "nastavlja diplomatija između SAD i Rusije" i da Moskva i dalje može da reši krizu sa vlastima u Kijevu "diplomatskim putem".

POVEZANE VESTI

Četvrtak 20.03.2014. 17:37
Zadnji trzaji Amerike. U njavecoj mjeri ce EU da trpi posledice talasanja Amera, jer EU je u ogromnoj mjeri zavisna od Rusije. Jedino ukoliko Rusija nadje nacina da uzvrati Americi slicnom mjerom a da postedi EU.
Četvrtak 20.03.2014. 19:48
Bravo za velikog Obamu. Obama, ako ovako nastaviš, bićeš dostojan i legendarnog Ronalda Regana koji je srušio SSSR. Zamisli samo: Ronald Regan - uništitelj SSSR-a Barak Obama - uništitelj Rusije Cheers!
Četvrtak 20.03.2014. 21:40
mozes ti obama malo da ga poduvas rusiji,prosla su vasa vremena
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online