Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Nedelja 23.03.2014.
14:36
Srna, Beta A

NATO: Rusi gomilaju trupe na granici sa Ukrajinom! Rusija demantuje

Vrhovni komandant NATO snaga za Evropu general Filip Bridlav izjavio je da Rusija na istočnoj granici Ukrajine ima veliki broj vojnih jedinica i izrazio zabrinutost da bi to moglo da predstavlja pretnju po Pridnjestrovlje, region otcepljen od Moldavije s većinskim ruskim stanovništvom. Međutim, ruske vlasti su danas demantovale da nagomilavaju svoje vojnike na granici s Ukrajinom i navele da poštuju međunarodne sporazume po tom pitanju, javlja agencija Interfaks.

Ruske snage na Krimu (Foto: Arhiva)
 

"Ruske snage stacionirane na granici sa Ukrajinom, prema istoku, izuzetno su obimne i izuzetno spremne", rekao je Bridlav na skupu koji je u Briselu organizovao "Nemački Maršalov fond", preneo je Rojters.

On je dodao da je Severnoatlantska alijansa veoma zabrinuta zbog opasnosti po Pridnjestrovlje. "Rusija apsolutno ima dovoljan broj jedinica na istočnoj granici sa Ukrajinom da bi se probila do Pridnjestrovlja, ako Moskva donese odluku da to uradi, a to veoma zabrinjava", napomenuo je Bridlav. On je rekao da se Rusija mnogo više ponaša kao protivnik, nego kao partner.

Rusko ministarstvo odbrane poštuje sve međunarodne sporazume o ograničenom broju vojnika na pograničnim područjima s Ukrajinom", izjavio je pomoćnik ministra odbrane Anatolij Antonov. "Ruske oružane snage nemaju nikakvu nedozvoljenu aktivnost koja bi predstavljala pretnju za bezbednost susednih zemalja", rekao je
Antonov.

Sekretar ukrajinskog Saveta nacionalne bezbednosti Andrej Parubij izjavio je danas da su ruske trupe spremne da napadnu Ukrajinu.

POVEZANE VESTI

Nedelja 23.03.2014. 14:39
Bez sumnje, Russi mogu zauzeti bilo koji deo evrope da im je to ucilju! Neka se plase a i imaju za sta sve one zemlje koje osudise u ovom momentu Russiju!
Nedelja 23.03.2014. 14:49
danas sam čuo dobru foru, za koju nije potvrđeno da li je ili nije istinita : posle bombardovanja Srbije, kad su "prijtelji" iz garde Ohaja došli u posetu Srbiji, naši ih odveli u vojni muzej... Našao se neki njihov major pametan i nadobudan da pita kustosa : "Kakav je osećaj ratovati protiv najmoćnije armije sveta ?" na šta mu je kustos odgovorio : "Ne znam... nismo još ratovali protiv Rusa? "
Nedelja 23.03.2014. 14:50
Американци зашто сте толико нервозни па ви сте бомбардовали Србију без дозволе УН и окупирали сте Балкан. НАТО је изазвао рат у Либији, Ирак, Иран, Авганистан, Сирију ........Сада браћа Руси само бране свој народ и територију. Живела РУСИЈА и ПУТИН .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online