Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Nedelja 23.03.2014.
22:14 >> 22:44h
Beta A

"Ukrajinu ni Amerika ne može da spase od Rusije"

Jedan visoki zvaničnik Bele kuće rekao je u nedelju da je moguće da Rusija napadne istočnu Ukrajinu, i da čak ni američka vojna pomoć to verovatno ne bi sprečila.

Ukrajinski vojnici utvrđuju položaje na istoku zemlje
 

Zamenik savetnik za nacionalnu bezbednost Toni Blinken je rekao da Rusija izgleda pokušava da zaplaši Ukrajince gomilanjem hiljada vojnika duž granice. Blinken je rekao za CNN da da je "moguće da se pripremaju da uđu".

Prema njegovim rečima, SAD razmatraju vojnu pomoć Ukrajini, ali da je "vrlo malo verovatno da bi to promenilo računicu Rusije i sprečilo invaziju".

Pomoćnik ministra odbrane Rusije, Anatolij Antonov, demantovao je današnju tvrdnju sekretara Saveta nacionalne bezbednosti Ukrajine, Andreja Parubija da su ruske trupe spremne da napadnu Ukrajinu.

Sukob se zaoštrava i obični vojnici, pešaci u svakoj šahovskoj igri, uvek su prve žrtve

Pročitajte još:

* Smrt Kozaka i Ukrajinca ujedinila vojske

* NATO: Rusi gomilaju trupe na granici sa Ukrajinom! Rusija demantuje

* VIDEO: Ukrajinski vojnici okrenuli leđa Rusima

"Ruske oružane snage nemaju nikakvu nedozvoljenu aktivnost koja bi predstavljala pretnju za bezbednost susednih zemalja", izjavio je Antonov i dodao da "Ministarstvo odbrane poštuje sve međunarodne sporazume o ograničenom broju vojnika u pograničnim područjima s Ukrajinom".

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu je pre nekoliko dana rekao u telefonskom razgovoru sa sekretarom za odbranu SAD Čakom Hejgelom da Rusija nema nameru da pređe na teritoriju Ukrajine.

POVEZANE VESTI

Nedelja 23.03.2014. 22:18
Од куда сада то! Па они су "најмоћнија" војска на планети специјализована за убијање цивила ("колетералну штету")- и када треба нападати оне који не могу да се бране или је однос снага 40:1. Ј.бе их Волођа, па растура.
Nedelja 23.03.2014. 22:52
Ne samo što je ukrajina ruska to je prirodno, nego je rusko mnogo više ono do Berlina.
Nedelja 23.03.2014. 22:37
Нико више не може помоћи Украјини а најгоре од свега је што и Украјина осакаћена и обогаљена индоктринацијом и испирањем мозгова то неће моћи ни сама да учини?! Код Украјинаца намерно је створен дефект који се огледа у дефетизму осећају беспомоћности и осећају мање вредности. Остају им године пузања неизвесности. Нажалост читави народи и државе пате од симптома " гладних очију". Та глад им одузима и последње зрнце здраве памети и логике. Нек им је Бог у помоћ ?!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online