Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
17
Utorak 25.03.2014.
15:20
Srna A

Rusija i Zapad: Biznis važniji od rata

Nemačka štampa ocenjuje da su i Zapadu i Rusiji ekonomski aranžmani važniji od političkih konflikata i procenjuje da će se ruski predsednik Vladimir Putin posle Krima uzdržati od bilo kakavih daljih vojnih intervencija.

Bitno je da se trguje, koga briga za ratovanje: Vladimir Putin i Angela Merkel
 

"Hanoveriše algemajne" otkriva prve znake smirivanja strasti i napominje da se Rusija složila za misijom OEBS-a u Ukrajini. To bi moglo da znači da je stav Putina, barem do daljeg, da, osim teritorije na Krimu, neće biti drugih intervencija - navodi list.

Pročitajte još:

* Ko kome više treba, EU Rusiji ili Rusija EU?

* Hejg: Izolovati Rusiju i smanjiti njen uticaj u Evropi

* Oland: Sankcije za 33 Rusa (ostalo ih još 145 miliona)

* EU i SAD uvode sankcije Rusima

* Rusi uzvraćaju udarac: Sankcije za SAD

"Noje osnabriker cajtung" kritikuje nemačkog ministra odbrane Ursulu Fon der Lajen koja traži jačanje NATO-a. List joj poručuje da bi bilo bolje da ćuti, pošto su takve izjave neprimjerene dok se kancelarka Merkel i šeF diplomatije Štajnmajer zalažu za diplomatsko rešavanje krize na Krimu.

"Velt" smatra da je privreda u Rusije već osetila poledice akcije na Krimu i veruje da će to dovesti Moskvu u diplomatske okvire. Kriza u Ukrajini nagoveštava prve posledice po rusku privredu i bankovne račune oligarha.

Stiče se utisak da pritisak Zapada ima uticaja na privredu Rusije i pre nego što uopšte dođe do eventualnih uvoznih i izvoznih restrikcija, te investicionih ograničenja, koje najavljuje Evropa i SAD.

Poslovanje sa Zapadom, za Putina i njegove stare prijatelje na čelu više koncerna ipak je mnogo vrednije od konflikta. Svetska trgovina može biti snaga koja promoviše mir, koji nam je svima potreban - navodi "Velt".

POVEZANE VESTI

Utorak 25.03.2014. 15:48
Definitivno i Nemačka shvatila da se mora povinovati Rusi. U protivnom joj se ne piše dobro
Utorak 25.03.2014. 15:28
Merkelove izabrala jaceg I perspektivnijeg partnera! U protivnom Nemacka je deli a sa cifrom minimum dva....
Utorak 25.03.2014. 17:31
Savez Rusije i Nemacke je istorijska nocna mora Anglosaksonaca duga vise stotina godina. Potpomognuti najvecom elitom svetske masonerije sve su uradili sto je moglo da ih okrecu jedne na druge i do sada im je uspevalo. E sad, dal ce Putko i bakuta uspeti da ih izrade, to ne znam ali vidim da se sve vise smeskaju. Kazu da Putko prica nemacki ko maternji jer je bio stacionaran u Nemackoj kao KGB agent. Dok mu se baksi redovno smeska, kad ga vidi crni Onana snuzdi se ko gnjila banana.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online