Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Sreda 26.03.2014.
18:15 >> 18:26h
Beta A

"Rusija se zaje... preračunala oko Ukrajine"

Svet je sigurniji i pravedniji kada su Evropa i SAD solidarni! Moskva se "preračunala" kada je mislila da svet neće mariti za njene akcije u Ukrajini i da može da ubaci seme razdora između SAD i Evropske unije, rekao je američki predsednik Barak Obama.

Moskva se "preračunala" kada je mislila da može da ubaci seme razdora između SAD i Evropske unije: Obama
 

"SAD i Evropa su ujedinjeni" u ukrajinskoj krizi i "Rusija je usamljena", dodao je Obama, koji je u Briselu imao sastanak od više od sata sa predsednicima Evropske komisije i Evropskog saveta Žozeom Manuelom Barozom i Hermanom van Rompejem.

Američki predsednik je rekao da će se izolacija Rusije produbiti ako nastavi sa svojom agresijom u Ukrajini i obećao je da će pojačati sankcije protiv Rusije. On je dodao da je koordinacija između SAD i Evrope o ekonomskim sankcijama prema Rusiji bila odlična. Rekao je i da će ruski energetski sektor biti sledeća meta ekonomskih sankcija SAD i EU ukoliko Rusija nastavi eskalaciju situacije u Ukrajini.

Obama: Sankcije Rusiji mogu da se odraze na svet, ali šta da se radi...

- Kriza u Ukrajini ukazuje na potrebu za Evropu da smisli kako će da diversifikuje svoje izvore energije, rekao je Obama i dodao da je SAD posvećenija nalaženju načina da se ubrza taj proces u Evropi. Kako navodi agencija AP, mnoge evropske zemlje koje se pridružuju SAD u osudi ruskog pripajanja Krima oklevaju da preduzmu ekonomske sankcije jer su energetski zavisne od Rusije.

Obama je izjavio da je u kontekstu ukrajinske krize "zabrinut" zbog smanjenja troškova za odbranu u nekih zemljama članicama NATO.

"Situacuja u Ukrajini nas podseća da sloboda ima cenu", rekao je predsednik SAD.

POVEZANE VESTI

Sreda 26.03.2014. 18:25
Tebe crnčugo treba RUSI da naguze,možda ispadne Šipanza ako te ukrste sa EU.
Sreda 26.03.2014. 18:26
Normalno da je Rusija usamljena;uvjek je tako kad prevare vladaju i sude, tada Istina i njene pristalice ostaju usamljene. Sotone optužuju svog protivnika za svoje grehe. Prvo je USA uradila ono što smeta RUSIJI; PA ŠTO STE TRAŽILI ONO STE I DOBILI.
Sreda 26.03.2014. 18:28
Сатаниста уводи сатанистичке законе и норме понашања, овај монструм на слици и његови предходници су само глумци правих владара. Све што каже усликани монструм је дијаметрална супротност реалности.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online