Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Četvrtak 27.03.2014.
19:22
Srna A

''Rusi moraju da razumeju što ne možemo da priznamo Krim''

Bivši ambasador Srbije u Ukrajini Dušan Lazić rekao je da se u slučaju ukrajinske krize ne može očekivati da Srbija zauzme antiruski stav, ali ni da prizna prisajedinjenje Krima Rusiji, što treba da razumiju i Brisel i Moskva.

Nismo rusofobi, jednostavno nismo u mogućnosti da priznamo Krim
 

"I EU i Rusija u tom pogledu treba da shvate i potpuno razumeju delikatnu poziciju Srbije kada je taj sukob velikih u pitanju. Jasno je da Srbija dosledno nastavlja put ka evropskim integracijama i članstvu u EU i tu se ništa ne menja u njenoj politici", naveo je Lazić.

Pročitajte još:

* Nikolić: Niko nas ne pritiska zbog Krima 

* "Srbijo, šta imaš da kažeš o Krimu"
* "A smeta li vam Srbi, što Rusija upoređuje Krim sa Kosovom"

* Srbin u Ukrajini: Došao sam da pomognem pravoslavnoj braći

Što se tiče Rusije, imajući u vidu istorijske, kulturne i druge odnose i sadašnje interese za razvoj saradnje, posebno u oblasti privrede i energetike, Lazić ističe da će Srbija ostati na toj poziciji i da se ne može očekivati da zauzme neki antiruski stav.

"Međutim, treba imati u vidu da Srbija neće biti u mogućnosti da prizna prisajedinjenje Krima Rusiji, ali to nije antiruski stav, već izraz realnosti u kojoj se Srbija nalazi danas", istakao je Lazić.

Prema njegovim rečima, glavnu ulogu u ukrajinskoj krizi očigledno imaju velike zemlje - SAD i EU s jedne i Rusija s druge strane. Lazić kaže da će oni morati da traže izlaz iz sadašnje situacije, koja je veoma zaoštrena na liniji Istok-Zapad, ali da je problem što se stavovi još ne približavaju.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 27.03.2014. 19:29
polako se javljaju kompradorske podguzne muve...
Četvrtak 27.03.2014. 20:36
Буди човек и лепо кажи: Не признамо отцепљење Косова из разлога, што је окупирано и из њега протерано сво српско становништво. Косово никад није било шиптарско и Србија никад неће признати сецесију. Крим је био део Русије до 1954 године када су комунисти радили шта су хтели па су га прилепили Украјини. Крим је био Руски и мора и сада бити Руски, Косово је било Српско и бића кад тад Српско.
Četvrtak 27.03.2014. 23:01
ova natovska,ustaska i siptarska gamad kad se nebi mesala ovde na portalu oni bi jebali sami svoju mater u dupe od muke a nevole srbe. al nemogu bez srba jer znaju da bez srba nema ni Zivota za njih posto su jedni srpski potomci a drugi se kote kao stakori (pacovi) pa nemaju ni za jelo nit bilo zasta, govna jedna smrdljiva nemoze covek bez vas ni da kenja u klozetu kako treba a da se nepojavite i ostavljate Vase zvale
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online