Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Petak 28.03.2014.
19:24
Srna A

SAD i EU sve više prete Rusiji

Moskva je suočena sa rastućim pretnjama od SAD i njihovih saveznika, koji pokušavaju da oslabe uticaj Rusije u Ukrajini, rekao je u petak ruski bezbednosni zvaničnik Aleksander Malevani na sastanku sa predsednikom Vladimirom Putinom.

Suočen sa pritiskom sa Zapada: Vladimir Putin i predsednik SAD Barak Obama
 

"Dogodio se veliki rast spoljnih pretnji našoj državi. Zakonski utemeljena želja naroda Krima i regiona na istoku Ukrajine izaziva histeriju u SAD i među njihovim saveznicima", rekao je Malevani, zamenik šefa Federalne službe bezbednosti.

Pročitajte još:

* "Nećemo na ekskurziju u Ukrajinu, ne bi bilo pogodno"

* ''Glavobolje'' Merkelove zbog Krima

* Krim postao i zvanično ruski

* ’’Rusija jedina može od SAD da napravi radioaktivnu prašinu’’

On je rekao da Rusija preduzima "ofanzivne kontraobaveštajne i obaveštajne mere" kako bi se suprotstavila pokušajima "slabljenja ruskog uticaja u regionu od vitalnog značaja", preneo je Interfaks.


Malevani nije saopštio detalje o ovim merama.


Rusija je preuzela kontrolu nad Krimom posle referenduma na kojem su se građani ovog poluostrva izjasnili za pripajanje Rusiji. Zapad je odbacio referendum kao nelegalan.


Putin je ranije dobio odobrenje od ruskog parlamenta da pošalje oružane snage u Ukrajinu ako to bude neophodno radi zaštite stanovništva koje govori ruski jezik.

POVEZANE VESTI

Petak 28.03.2014. 20:15
Мnоgе оpаsnоsti sе kriјu zа SАD u Prvоm еkоnоmskоm rаtu, а prе svеgа sе tiču slаbоsti dоlаrа. Džоn Sinklеr upоzоrаvа dа је dоvоlјnо dа Rusiја pоčnе dа nаplаćuје еnеrgеntе u svаkој vаluti, istisnе dоlаr i tаkо učini dа (zbоg prеlаskа nа plаćаnjе u еvrimа u trgоvini sа Nеmаčkоm) uslеd pоgоršаvаnjа pаritеtа dоlаr/еvrо u rоku оd svеgа gоdinu dаnа еnеrgеnti u SАD pоskupе zа 25-40 pоstо. Оvаkvih „studiја slučаја“ kоје pоkаzuјu dа su SАD rаnjiviје, nеgо štо је аdminsitrаciја u Vаšingtоnu tо mislilа, pоslеdnjih nеdеlја је punо.
Petak 28.03.2014. 20:10
Iskompleksirana evropa, zudi za osvetom za Napoleona I Hitlera! http://russian.rt.com/inotv/2014-03-27/Le-Point-Edinij-Zapad-otomstit http://www.lepoint.fr/editos-du-point/patrick-besson/pourquoi-il-faut-declarer-la-guerre-a-la-russie-27-03-2014-1806094_71.php
Petak 28.03.2014. 20:16
А јоš višе ćе ih biti kаdа sе u Prvi еkоnоmski rаt аktivniје uklјuči i Kinа, kоја је spоsоbnа dа u pаrаmpаrčаd rаzbiје аmеričkе finаnsiје (imаlа bi i sаmа Kinа štеtе оd tаkvоg kоrаkа, аli оstаје svе nа prоcеni kоliku dugоrоčnu kоrist bi izvuklа i dа li vrеdi prеtrpеti tаkvu štеtu nа srеdnji rоk).
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online