Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 29.03.2014.
00:16
Srna A

Isti scenario za Jugoslaviju, Libiju i Ukrajinu

Američka "Odgovornost za zaštitu" ili "R2P" razorila je Srbiju i Libiju, a sada se isto dešava u Ukrajini - tvrdi Toni Kartaluči, geopolitički analitičar.

Isti metod, nevini ispaštaju: NATO bombardovanje SR Jugoslavije
 

Radi se o geopolitičkom oruđu koje Zapad koristi da, posle temeljne destabilizacije države preko naoružanih zastupnika za vojne intervencije, promene režima i okupacije, preorijentiše zemlju ekonomski i sociopolitički.

Autor podseća na tekst, koji je ranije objavio kanadski dnevnik "Nešnel post", u kojem je otkriveno da su posle NATO bombardovanja Jugoslavije 1999. godine, militanti iz Al Kaide ušli na Kosovo kako bi pomogli albanskim ekstremistima iz OVK da pokrenu terorističku kampanju na srpske mete u regionu.

Pročitajte još:

* Mig sa zapada za rušenje Ukrajine: Šta košta, neka košta!

* "SAD podržava fašiste, teroriste i narko-bosove... od SFRJ do Ukrajine"

* "Poređenje Kosova i Krima besmislica. Na KiM je hiljade ljudi ubila njihova vlada"

* Nikoliću! Vučiću! Dajte Obami spiskove hiljada što ih pobismo na Kosovu

* Obama nema pojma o Kosovu!

Neimenovani zapadni zvaničnik rekao je da su mudžahedine finansirali Saudijska Arabija i Ujedinjeni Arapski Emirati. "To su bili plaćenici koji nisu vodili glavnu reč na Kosovu, već ih je OVK koristila za prljave poslove", rekao je ovaj zvaničnik, koji nije želeo da bude imenovan.


Na taj način NATO je ubrzao izbijanje rata, a potom je sukob proširen kroz namjernu obuku, finansiranje i naoružavanje terorista ubačenih u region sa određenim ciljem stvaranja dovoljno krvoprolića da bi se opravdala intervencija Alijanse i kasnije geopolitičko preuređenje Srbije.


U Libiji 2011. godine Zapad ne samo da je otvoreno finansirao i naoružavao mrežu Al Kaide "Libijsku islamsku borbenu grupu" (LIFG), već su takozvane zločine, o kojima se izveštavalo na Zapadu kako bi se aktivirala "odgovornost na zaštitu", izmislili libijski "borci za ljudska prava".


Za razliku od Srbije i Libije, gdje je Zapad zavisio od izmišljene priče i nameštenih zločina da bi vlade, koje žele da svrgnu, došle na zao glas, u Kijevu je na vlast došao režim koji podržava SAD, a otvoreno prihvata ideologiju nacizma. U izveštajima koje je objavljivao čak i "Bi-Bi-Si", Zapad priznaje da su ovi rasistički, netrpeljivi fašisti predvodili takozvani "Evromajdan" - pobunu kojom je sa vlasti svrgnuta demokratski izabrana Vlada Ukrajine.

POVEZANE VESTI

Subota 29.03.2014. 03:41
Nista novo nije rekao.....sve ovo je govorio i Milosevic.Ekonomski ne daju da se puno razvijes pa tako ne ocekujte jaku Srbiju ako osete da se standard povecava izmislice problem Sandzak ....Zapad zivi od kamata kredita malih zemalja koje ti daju da ulozis u sta oni kazu u sve osim u fabrike.Kao dileru sto ne odgovara kad se neko skine sa heroina.....
Subota 29.03.2014. 09:14
САД и НАТО су напали Авганистан 2001 године и окупирали су невин народ. САД и НАТО су бомбардовали Ирак 2003 године и убили Садам Хусеин . САД и НАТО су извршли инвазију на невину Србију и убили су невиног Слободана Милошевића . САД и НАТО су бомбардовали Либију 2011 године и убили ни кривог ни дужног Моамер Гадафи . САД су водили РАТ у Вијетнам 20 година. САД и НАТО свакодневно провоцирају Северну Кореју . САД и НАТО сада желе да уђу у Украјину. Која ли ће следећа држава бити 2015 године ??? Боже ако постојиш казни, спречи даље уништавање невиних људи.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online