Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 31.03.2014.
11:01
Beta A

Kriza u Ukrajini: Rusija u klin, SAD u ploču!

Vašington i Moskva imaju različite stavove o ukrajinskoj krizi, ali se slažu da treba nastaviti pregovore da bi se došlo do "diplomatskog rešenja" izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov posle sastanka sa svojim američkim kolegom Džonom Kerijem u Parizu.

Nema dogovora: Sergej Lavrov i Džon Keri uzaludno razgovorali četiri sata o Ukrajini
 

Lavrov, koji je rekao da su razgovori bili "vrlo konstruktivni" je takođe insistirao na federalizaciji Ukrajine, smatrajući da je to vrlo važan deo ustavnih reformi koje Ukrajina treba da sprovede. Kijev taj predlog odbacuje.

On je rekao da Ukrajina ne može da funkcioniše kao jedinstvena država i da treba da bude labava federacija regiona koji biraju svoj sopstveni ekonomski model, jezik i veru.

Pročitajte još:

* Počelo “otopljavanje“? Lavrov se sastao sa kolegom iz Ukrajine

* "Rusija i dalje gomila trupe na granici s Ukrajinom"

* Ukrajina povlači trupe sa Krima

"Izrazili smo različite stavove o razlozima ukrajinske krize. Ipak složili smo se o potrebi da se nađu zajedniče tačke da bi se došlo do diplomatskog rešenja te krize", rekao je Lavrov. Keri je rekao da ni jedna odluka ne može biti doneta bez ukrajinskog učešća.

"Nećemo prihvatiti put napred u kome legitimna vlada Ukrajine nije za stolom", rekao je Keri posle sastanka. On je pozvao Rusiju da povuče svoje trupe sa granice sa Ukrajinom, i da gomilanje trupa stvara atmosferu straha u Ukrajini. Keri i Lavrov razgovarali su oko četiri sata sinoć u rezidenciju ruskog ambasadora u Parizu o pronalaženju rešenja za ukrajinsku krizu i sukob Moskve i zapadnih zemalja posle pripajanja Krima Rusiji sredinom marta.

"Dve strane su predstavile svoj plan za smirenje situacije", rekao je Lavrov i ponovio da su se on i Keri složili da rade sa ukrajinskom vladom da poprave prava ruske manjine u Ukrajini i da razoružaju "neregularne snage i provokatore".

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 31.03.2014. 11:16
Interesantno je da zapad insistra na neregularnosti referenduma na Krimu "jer je održan bez saglasnosti Kijeva i na cijeloj teritoriji Ukraine", a požurili su da priznaju Sloveniju, Hrvatsku pa i BiH bez te saglasnosti. tad je to bilo "legitimno i leglalno izjašnjavanje" dijelova jedne države za odcjepljenje. Priznali su Kosovo bez referenduma čak i na sammom Kosovu, samo deklaracijom nelegitimne skupštine Kosova (samo Albanci su je birali), iako je na snazi rezolucija UN-a. Kako da razumijem drugačije nego da je samo u pitanju goli interes zapada a ne međunarodne norme i vladavina prava. Ispada što je njima interes to je dozvoljeno, što nije to je suprotno svim zakonima. Maksi licemjerje.
Ponedeljak 31.03.2014. 11:32
''Nećemo prihvatiti put napred u kome legitimna vlada Ukrajine nije za stolom.''(Keri).satanista naziva profašističko-banderašku koaliciju ''legitimnom vladom''.Istu tu vladu,kao i mnoge upravo je njegova zemlja stvorila krvavim scenarijom..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online