Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
27
Ponedeljak 07.04.2014.
10:43 >> 14:56h
Beta A

Proglašena Nezavisna republika Donjeck

Proruski demonstranti koji od juče kontorolišu zgradu lokalne javne uprave u Donjecku, proglasili su "Nezavisnu republiku Donjeck", saopštil su njihovi predstavnici.

Proruski aktivisti drže pod kontrolom zgradu administrativne uprave u Donjecku
 

Predstavnik demonstranata je odluku o proglašenju "nezavisne republike" novinarima dao na ulazu u zgradu, pošto novinarima nije dozvoljen ulazak u zgradu.


Zgrada regionalne uprave u Harkovu, na istoku Ukrajine, koju su sinoć zauzeli proruski demonstranti, danas je oslobođena.
 

Zbog jučerašnjih nereda, vršilac dužnost ukrajinskog predsednika Aleksandar Turčinov odložio je posetu Litvaniji, a premijer Arsenij Jacenjuk danas je optužio Rusiju da sprovodi plan za "komadanje" Ukrajine.

"Ovi incidenti deo su plana da strana vojska pređe granicu i osvoji ukrajinsku teritoriju, što mi nećemo dozvoliti" rekao je Jacenjuk sa sastanku vlade, direktno emitovanom na televiziji.

Ubijen ukrajinski vojnik na Krimu

Ukrajinska policija je blokirala prilaze gradu Lugansku, takođe na istoku Ukrajine, pošto su neidentifikovane osobe na glavnoj ulici postavili barikade.

Ministar unutrašnjih poslova Ukrajine Arsen Avakov je optužio ruskog predsednika Vladimira Putina i zbačenog šefa ukrajinske države Viktora Janukoviča da su pokrenuli jučerašnje nerede i obećao adekvatan odgovor, ali "bez prolivanja krvi".

Istok Ukrajine: Sukob sa policijom, narod traži referendum

Nemačka vlada izrazila je zabrinutost zbog proruskih nasilnih demonstracija na istoku Ukrajine koje su kulminirale proglašenjem "suverene republike" u Donjecku.

Portparol nemačke vlade Štefen Zajbert izjavio je na konferenciji za novinare da su "nedavni događaji u Donjecku i Harkovu nešto na šta svi u nemačkoj vladi gledaju sa velikom zabrinutošću".

"Moramo da ponovo apelujemo da se radi na stabilizaciji regiona i da ovakve stvari treba izbegavati", kazao je portparol.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 07.04.2014. 10:40
Trazili ste Nato evo vam ga sada Ukrajinci.
Ponedeljak 07.04.2014. 10:50
Rusi lagano vraćaju SSSR, i vreme je, posle 20 i kusur godina, neće ostati dužni prljavom zapadu, pogotovo nemcima, još malo pa berlinski zid, ideemo!
Ponedeljak 07.04.2014. 10:59
Vreme je da Rusija vrati svoje a to što se neki Turčinov luti njegovo pravo on misli da od Ruskih teritorija pravi ustašku državu dobiće isto što i NATO preko leđa.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online