Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Četvrtak 10.04.2014.
09:00
Beta A

Putin: Ukrajino, ne igraj se!

Predsednik Rusije Vladimir Putin upozorio je Kijev da ne preduzima bilo kakvu "nepopravljivu" akcije pre pregovora koji bi trebalo da se održe u roku od nedelju dana o najgoroj krizi u odnosima Istok-Zapad od kraja "Hladnog rata".

Putinovo upozorenje je odgovor ministru unutrašnjih poslova proevropske vlade u Kijevu, koju Moskva ne priznaje, koji je zapretio intervencijom protiv proruskih separatista utvrđenih u državnim zgradama u dva grada na istoku Ukrajine.

Putin upozorio "privremene vlasti" Ukrajine da "ne učine ništa nepopravljivo" (odgovor na pretnju proruskim snagama)
 

"Za one koji prihvataju dijalog, biće političkog rešenja, a oni marginalni koji traže sukob, dobiće snažan odgovor", rekao je Arsen Avakov na Savetu ministara i procenio da bi "kriza mogla da se reši u narednih 48 sati".

Upozorivši "privremene vlasti" Ukrajine da "ne učine ništa nepopravljivo", Putin je izrazio nadu da će najavljena diplomatska inicijativa "doneti ishod koji će biti pozitivan". Na tim razgovorima će se okupiti Amerikanci, Rusi, Ukrajinci i Evropska unija, a trebalo bi da se, po diplomatskom izvoru u Briselu, održe 17. aprila u Beču.

Vašington je cilj postavio nisko: "Nemamo velika očekivanja (...), ali mislimo da je veoma važno da diplomatska vrata budu otvorena", rekla je Viktorija Nuland, pomoćnica

Kijev: Silom ćemo vratiti zauzete zgrade

* NATO (SAD) šalje trupe u Istočnu Evropu

EU: U Ukrajini je mlada demokratija; Rusija: To je raspad sistema

američkog državnog sekretara za Evropu.

Pokušavajući da stave pod kontrolu najgoru krizu u odnosima Istok-Zapad od kraja "Hladnog rata" 1989, Amerikanci, Evropljani i NATO upozorili su više puta Moskvu, optuženu za izazivanje nemira u Ukrajini. Ali, NATO je u sredu "u potpunosti negirao" tvrdnje zamenika ministra odbrane Rusije da NATO planira da razmesti velike snage u blizini granice Rusije što bi bio težak izazov za Moskvu.

Zapadnjaci Rusiji prete novim ekonomskim sankcijama ako izvede novu vojnu intervenciju.

I Putin je u sredu potegao ekonomsko oružje, iako Rusija već trpi zbog krize, uz pad prognoze rasta na pola i masivan odliv kapitala. On je pribegao politici "vruće-hladno" u vezi sa izvozom prirodnog gasa - što je uobičajen pritisak, prihvatajući "dodatne pregovore", ali tek pošto je doneo kaznenu odluku da za 80 odsto podigne cenu gasa za Ukrajinu, i to uz pretnju da bi to moglo trajati "zauvek". To otvara opasnost od novog "gasnog rata" koji bi pogodio zemlje širom Evrope, kao 2006 i 2009. godine.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 10.04.2014. 09:26
PUTIN JE NAJBOLJI PRESJEDNIK NA SVETU TAKO ODMJERENO I HLADNO REŠAVA PROBLEME SOTONA ZAPAD SVATIĆE DA JE DOŠLO VREME SAMI DA SE RASPADNU ZA DOBROBIT SVIH LUDI NA ZEMLJI.
Četvrtak 10.04.2014. 09:47
Путине, украјина се не игра и украјински народ не жели никакав рат и проблеме већ проблеме прави ФАШИСТИЧКА ЕУ и НАТО . Фашистичка ЕУ и НАТО су убили Преседника Либије Моамер Гадафи и окупирали Либију 2011 године. ЕУ и НАТО су убили Мохамед Омар 2001 године и окупирали Авганистан . Демократија је убила Слободана Милошевића и окупирала Србију . Демократија је убила Николај Чаушеску 1989 године Преседника Румуније, и сада Румуни лошије живе него пре . Запад је ушо у Египат и скинуо је Преседника Хосни Мубарака . Запад је убио Садама Хусеина 2006 године и окупирао Ирак . Демократија је скинула и Преседника Украјине . Која је следећа држава у којој ће бити РАТ ???
Četvrtak 10.04.2014. 09:34
Covek ih je lepo upozorio, ostalo je na njima..............
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online