Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
45
Petak 11.04.2014.
22:17
Srna A

Evropu uplašilo Putinovo pismo

Nemački kancelar Angela Merkel izjavila je danas da EU ozbiljno shvata pismo koje je ruski predsednik uputio na adrese 18 evroposkih zemalja i u kome je upozorio da bi kriza sa dugovanjima Ukrajine mogla da utiče na tranzit gasa iz Rusije.

Ozbiljno shvatiti Putinovo upozorenje: Angela Merkel
 

"Mnogo je razloga da se ta poruka shvati ozbiljno i da Evropa pruži zajednički odgovor", naglasila je Merkelova.

Prema njenim rečima, o ovom pitanju biće razgovora početkom naredne sedmice na sastanku šefova evropskih diplomatija, prenosi ruska novinska agencija "Itar tas".

Ona je naglasila da bi o ceni prirodnog gasa trebalo razgovarati. Merkelova je dodala da evropski komesar za energetiku Ginter Ojtinger i predstavnici evropskih zemalja treba da razgovaraju sa ruskim energetskim gigantom "Gaspromom".

Putin je pismo uputio liderima 18 evropskih zemalja koje ruski gas dobijaju preko Ukrajine.

Ako Ukrajina ne plati, nema gasa za Evropu

Ruski predednik je upozorio lidere 18 evropskih zemalja da će njihovi potrošači biti u velikoj opasnosti ukoliko Ukrajina nastavi sa neplaćanjem, te ih je pozvao na hitno rešavanje situacije sa Kijevom.

Putin je napomenuo da je Rusija u poslednje četiri godine sa nižim cenama gasa i opraštanjem kazni za neplaćanje računa subvencionisala ukrajinsku privredu sa 35 milijardi dolara, te upozorio da više nije moguće tako poslovati.

POVEZANE VESTI

Petak 11.04.2014. 22:32
SAMO TAKO KRALJU,PRIPOJ I SRBIJU RUSIJI.
Subota 12.04.2014. 00:43
Живео ПУТИН НОВИ РУСКИ ЦАР!!! Али ЗАШТО сам ја СЛОБОДАН био против РУСКИ националисти и подржао РУСКИ КОМУНИСТИ кад је избио сукоб у РУСИЈУ??? Да сам ЈА подржо РУСКИ НАЦИОНАЛИСТИ а не КОМУНИСТИ и БРАЋА РУСИ би подржали СРБИ на КОСОВО противу НАТО 1999!!!
Subota 12.04.2014. 01:30
Na kraju sasvim će biti svejedno, da li neko rosufil, EU-pristaša, Rus ili Ukrajinac. Svi će biti veliki gubitnici, ako sadašnju situaciju ne savladaju nego pogoršavaju! A ne treba zaboraviti niti Kinu, puno značaja ima, da su oni bili suzdržani, i mogli su, jer nisu ovisni ni od Rusa ni od Zapada u onoj meri, da bih ugrozili svoju ekonomiju. Energetike mogu nabaviti i drugde bez problema i to povoljno. A Rusi i Zapad, volimo ili ne, ipak su međusobno i te kako ovisni. Koškanje ne vodi ničemu, i Srbija sve to jako osetiti, bez obzira čiji prijatelj ili nije. Zato svi mi više energije bih trebali uložiti, da političari ipak nađu zajednički jezik, dok ne bude kasno.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online