Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Ponedeljak 14.04.2014.
12:20
Alo A

Šok fotografija: Svi Srbi moraju umreti!

Britanski Indipendent objavio je fotografiju čiji jeziv prizor predstavlja mračan podsetnik na vreme velikog zla koje je ostalo iza nama, i upozorava da svetska stradanja počinju kada ljudi zaborave ljudskost i patnje koje su zbog nasilja prošli u svojoj istoriji.

Fotografija prikazuje pogubljenje srpskih civila
 

"Fotografija prikazuje pogubljenje koje se odigralo u srpskom selu, u leto 1914. kada je u njega ušla austrougarska vojska. Postoji još ovakvih fotografija, a na ovoj vidimo muškarce, možda već mrtve, možda u iščekivanju pogubljenja", objašnjava Indipendent.

Fotografija je objavljena u sklopu "Istorije Prvog svetskog rata u 100 trenutaka" pod naslovom "Austrougarska vojska likvidira srpske civile".

"Ove fotografije su skoro sigurno slikane od strane okupatora i pokazuju samo delić horora koji je srpska nacija preživela po početku austrougarske invazije".

"Popularna pesma te godine u Beču", navodi Indipendent, "bila je 'Alle Serben müssen sterben', tj. svi Srbi moraju umreti".

Čuveni britanski medij dalje objašnjava o stradanju Srba za vreme Velikog rata i naglašava reči istoričara Antona Holcera "bezbrojni su i sitematizovani masakri koji su izvršeni nad srpskom populacijom. Vojnici su upadali u sela i ubijali nenaoružane muškarce, žene i decu. Oni su ili streljani, izbodeni bajonetima, ili vešani. Civili su ubacivani u ambare i živi spaljivani. Žene su odvođene na front i silovane, seljaci su uzimani kao taoci, ubijani i mučeni", prenosi "Indipendent" uz osvrt na još jednu patnju srpskog naroda.

"Srpski narod nije morao dugo da čeka da se zlo ponovi. Hitlerove trupe 1941. okupirale su Srbiju i počele masakr civilne populacije. Nemački vojnici vešali su i ubijali u ogromnim razmerama. Oni su čak nosili i male kamere, pa su slike stradanja sada bile u boji, i pomerale su se", objavio je "Indipendent".

Ovaj tekst realno prikazuje srpske žrtve i ukazuje na to da čin Gavrila Principa ne označava naš narod kao automatske krivce i negativce u jednom od najkrvavijih sukoba u istoriji čovečanstva.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 14.04.2014. 12:33
Сотониних руку дело! Пре или касније и њима мора доћи крај!
Ponedeljak 14.04.2014. 15:08
Ne ostalo nista od tebe kralju jugoslovenu, masonu i antisrbine, grob ti treba rasturiti i ostatke baciti u septicku jamu, sa njima si nas spojio posle rata, sa ovima na slici hrvatima i muslimanima koji su nas u austro ugarskoj uniformi sa svabama vesali, silovali zene, decu ubijali. treba isterati onu nakazu sto zivi u belom dvoru, njegov deda nam je najveci dusmanin.
Ponedeljak 14.04.2014. 15:46
""Fotografija prikazuje pogubljenje koje se odigralo u srpskom selu, u leto 1914. kada je u njega ušla austrougarska vojska. " ? - napišite KOJE je selo u pitanju i KOJA brigada a-u okupatora je ušla u isto... Mamicu vam poganu... I "oni" treba da nam pomognu da "napredujemo" ?? Pričale su bake iz Mačvanskih sela, koje su pobegle na vreme, da ih nije bilo strah od austrijskih vojnika koji su pričali švapski nego od onih koji su pričali "naški"... ??
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online