Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Ponedeljak 14.04.2014.
13:55 >> 21:34h
Beta, Srna A

Lavrov: Licemerje Zapada prelazi sve granice

Licemerje Zapada je prešlo sve granice, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, reagujući na reakcije Zapada na krizu u Ukrajini.

Kritikuje Zapad: Sergej Lavrov

 - Sećamo se da je nasilje na trgu Majdan, koje se završilo sa desetinama mrtvih, okvalifikovano kao demokratija. Sada se povodom mirnih demonstracija na jugoistoku (Ukrajine) govori o terorizmu - rekao je Lavrov na konferneciji za novinare, dodajući da "licemerje prelazi sve granice".

Turčinov najavio referendum o državnom uređenju

21:31 - Organizacija za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS) pozvala je na miroljubivo rešenje krize u istočnoj Ukrajini kroz dijalog i pregovore.
"Suhoj" uznemirio Amere

21:27 - Jedan ruski avion nekoliko puta je proleteo u subotu u blizini američkog ratnog broda "Donald Kuk" u Crnom moru, u periodu dužem od 90 minuta, izjavio je danas neimenovani predstavnik američke vojske, prenosi Asošijeted pres, dodajući da se to desilo "usred eskalacije napetosti u tom regionu". Ruski avion je izgledao nenaoružan, a ti preleti završeni su bez incidenta, navodi američka novinska agencija.

21:10 - Rusija ne planira da suspenduje svoje aktivnosti pri Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope, ali će brižljivo pratiti aktivnosti organizacije, izjavio je predsednik ruske Državne dume Sergej Nariškin.
21:07 - Direktor američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Džon Brenan bio je u Kijevu ovog vikenda u okviru radne posete Evropi, u vreme kada istočna Ukrajina prolazi kroz ozbiljnu krizu, rekao je danas portparol Bele kuće Džej Karni.
19:31 - Predsednik Francuske Fransoa Oland i predsednik SAD Barak Obama razgovarali su danas o situaciji u Ukrajini, te izrazili zabrinutost zbog nasilnih događaja poslednjih dana na istoku ove zemlje.
19:19 - Francuski ministar spoljnih poslova Loran Fabijus rekao je da bi, ako bude neophodno, naredne sedmice mogao biti održan evropski samit na kome bi bile usvojene nove sankcije protiv Rusije.
18:15 - U slučaju ekonomskih sankcija protiv Rusije zbog krize u Ukrajini, oko 20.000 stanovnika Letonije moglo bi da ostane bez posla, rekla je državni sekretar letonskog Ministarstva za socijalna pitanja Ieva Jaunzeme, pozivajući se na podatke iz Rige.
18:02 - Prelazni predsednika Ukrajine Aleksandar Turčinov potpisao je danas ukaz o početku specijalne operacije na istoku zemlje, saopštila je njegova pres služba.
17:28 - Ministri spoljnih poslova zemalja Evropske unije su danas kritikovali Rusiju zbog zaoštravanja situacije na istoku Ukrajine i zapretili Moskvi novim sankcijama.
17:00 - Američki sekretar za finansije Jakob Lev je danas potpisao kreditnu garanciju od jedne milijarde dolara za Ukrajinu tokom sastanka s njenim ministrom finansija Aleksandrom Člapakom.
16:45 - Ruski predsednik Vladimir Putin sa velikom zabrinutošću prati razvoj situacije u Ukrajini, saopštio je danas njegov portparol Dmitrij Peskov.
"Nažalost, postoje brojni apeli i istočnih ukrajinskih regiona upućeni direktno Putinu da interveniše na neki način. Predsednik prati razvoj situacije na istoku Ukrajine sa velikom zabrinutošću", rekao je Peskov
.
Aleksandar Turčinov

16:30 - Prelazni predsednik Ukrajine Aleksander Turčinov pozvao je danas UN da razmeste snage na istoku te zemlje, gde su proruski demonstranti zauzeli javne zgrade u desetak gradova. U telefonskom razgovoru sa generalnim sekretarom UN Ban Ki Munom, Turčinov je pozvao UN da se pridruže "antiterorističkoj" operaciji na istoku Ukrajine, navela je služba ukrajinskog predsednika.

16:15 - Francuski predsjednik Fransoa Oland i britanski premijer Dejvid Kameron oštro su osudili nasilje koje se posljednja dva dana dogodilo u Ukrajini, gdje su pristalice federalizacije ove zemlje zauzele nekoliko objekata u više gradova na istoku zemlje.
15:05 - Destabilizaciju istočnog dela Ukrajine očigledno je podstakla Rusija, izjavio je britanski ministar spoljnih poslova Vilijam Hejg i pozvao na uvođenje dodatnih sankcija protiv Moskve.
15:00 - Lideri Francuske i Velike Britanije osudili su danas nasilje u poslednja dva dana u Ukrajini, a nemačka vlada je ocenila da ima "brojnih signala" da Moskva podržava oružane grupe koje deluju u Ukrajini.
14:50 Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov pozvao je danas Francusku da spreči zvanični Kijev u angažovanju oružanih snaga protiv demonstranata u ukrajinskim gradovima.
14:28 - Britanski premijer Dejvid Kameron i nemački kancelar Angela Merkel pozvali su danas Moskvu da osudi zauzimanje vladinih zgrada na istoku Ukrajine.
14:01 - Švajcarska, koja trenutno predsedava Organizacijom za bezbednost i saradnju u Evropi (OEBS), saopštila je da će ova organizacija održati danas vanredni sastanak Stalnog saveta na kome će razmatrati aktuelnu situaciju na istoku Ukrajine.
13:50 - Evropski savet razmotriće mogućnost održavanja referenduma o federalizaciji Ukrajine, rekla je visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton na sastanaku ministara spoljnih poslova EU.

Ukrajinske specijalne snage razmenile su u nedelju vatru s proruskom milicijom kod grada Slavjanska, u Donječkoj oblasti. Ministar unutrašnjih poslova Ukrajine Arsen Avakov rekao je da "u antiterorističkoj akciji ima mrtvih i ranjenih na obe strane", kao i da je poginuo jedan oficir ukrajinske službe bezbednosti.Svrgnuti ukrajinski predsednik Viktor Janukovič tvrdi da vlada u Kijevu koordinira svoje akcije sa američkom Centralnom obaveštajnom agencijom (CIA).

Savet bezbednosti UN održao je noćas hitan sastanak o eskalaciji krize u Ukrajini. Predstavnici zapadnih zemalja optužili su Rusiju za tenzije na istoku Ukrajine, a Moskva je pozvala Kijev da "prestane da koristi silu protiv ukrajinskog naroda".

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 14.04.2014. 14:20
A bre ljudi...manite se prepucavanja sa tim nato lopuzama.Lepo dignite TU-160 i sravnite onaj sprat sluzbe bezbednosti ukrajine na kome se nalaze americka spijunska djubrad pa im onda jednog po jednog posaljite u vrecama.Pa da vidimo sta ce onda da kazu na temu ko stoji iza svega sto se dogadja u Ukrajini.Oni rovare a optuzuju vas...ja sam mislio da je to moguce samo u Srbiji ali eto pokusavaju i sa Rusijom.Verujte ,mnogi drzavnici iz EU zemalja ce razumeti to.I njima je amerikanaca pun k*rac.
Ponedeljak 14.04.2014. 14:43
Тек да се зна ко озбиљније приступа овако одговорној дужности-министар спољних послова Русије је стари дипломатски вук са дугогодишњим искуством док је министар спољних послова САД губитник са претходних председничких избора.
Ponedeljak 14.04.2014. 15:00
Licemjerje zapada nije od danas, Srbi su ga iskusili u najtežem obliku na svojoj koži !!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online