Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 14.04.2014.
21:27
kurir-info.rs A

"Suhoj" provocirao američki brod!

Jedan ruski avion nekoliko puta je proleteo u subotu u blizini američkog ratnog broda "Donald Kuk" u Crnom moru, u periodu dužem od 90 minuta, izjavio je danas neimenovani predstavnik američke vojske, prenosi Asošijeted pres, dodajući da se to desilo "usred eskalacije napetosti u tom regionu".

Umalo obračun na Crnom moru: Ruski ponos "Suhoj"
 

Amerikanci su, naime, odlučili da pokažu mišiće Rusiji i daju podršku prozapadnim vlastima u Kijevu šaljući nekoliko ratnih brodova. U subotu je, prema AP-u, Moskva odlučila da pokaže ko je zapravo gazda Crnog mora.

Pročitajte još:

Foto: Ilustracija

* Rusija pita Tursku: Šta će američki brodovi u Crnom moru?

* Rusi sprovode vojne manevre u Sibiru

* Rusi počeli da vežbaju: Provociraju EU

* Ruski avioni počeli vežbu u Mediteranu

* Ruski avioni na granici sa Ukrajinom u borbenoj gotovosti

Taj zvaničnik rekao je da je ruski avion leteo na visini 150 metara iznad površine mora u opsegu od 900 metara od američkog razarača, zbog čega su komandiri sa broda izdali nekoliko upozorenja putem radija.


Ruski avion je izgledao nenaoružan, a ti preleti završeni su bez incidenta, navodi američka novinska agencija. Razarač, koji je u Crno more uplovio 10. aprila, bio je u međunarodnim vodama istočno od Rumunije, dodaje AP. Agencija navodi da američki vojni zvaničnik nije ovlašćen za javno istupanje i da je govorio uz uslov anonimnosti.

Američki ratni brod "Traktun" (Foto: Arhiva)
 

Jedan ruski vojni borbeni avion "Suhoj" u nekoliko navrata je velikom brzinom u izrazito niskom letu približio brodu USS Kuk, dodaje AP. Navodno je došao na samo 900 metara od plovila i nastavio je pri visini od od oko 150 metara da nadleće američki brod punih sat i po vremena.

Američki komandiri su to shvatili kao provokaciju i kršenje međunarodnih sporazuma pa su radio vezom u više navrata pilota upozoravali da prestane. Ipak, sve se završilo bez razmene vatre.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 14.04.2014. 21:29
Samo da ih potsjete ko kosi, a ko vodu nosi u Crnom moru.
Ponedeljak 14.04.2014. 22:08
Ма испипавају пулс једни другима. Ништа необично. Ово се све десило у међународним водама. Прави проблем може бити ако амерички бродови уђу нечије територијалне воде, а Руси опет пошаљу који Сухој да "испита" ситуацију. Е, ту већ може да дође до неког џумбуса. Тад ће ставрно бити питање ко ће први запуцати. Ово сад је само одмеравање.
Ponedeljak 14.04.2014. 21:50
To je normalno,svako stiti svoju zonu,bolje sto dalje,kad ruski brod ili podmornica pridje Kubi,vec se alarmira sve,kao i nedavno kod Engleske,ako imaju oni pravo zato ne i Rusija,ulaskom u Crno More,nisu dosli na ljetovanje,rano je.Ovaj avion je samo provjerio kako im funkcionisu radari na brodu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online